HAVEZATE ES: LANDSCHAP EN WONEN ONTMOETEN ELKAAR

De gemeente Hardenberg mikt met de uitgifte van kavels voor 90 vrijstaande woningen op de Havezate Es op bovenmodale gezinnen met al wat oudere kinderen. De nieuwe uitbreiding van de wijk Marslanden wordt ruim opgezet, rondom een oude es die gespaard blijft evenals de met bomen omzoomde oprijlaan en oude waterput van de gesloopte havezate Collendoorn.

In zo’n van oudsher adellijke omgeving past de term wonen op stand. De vrijstaande woningen kunnen verrijzen op ruime kavels, in omvang variërend van 600 tot 2200 vierkante meter.

LANDELIJKE OMGEVING

Het plangebied ligt bij de landschappelijke en cultuurhistorische bijzondere buurtschap Collendoorn en krijgt daarom het karakter van een buurtschap, met bomen, lanenstructuren en het behoud van de bestaande hoogteverschillen. Open gedeelten (bijvoorbeeld het hoge deel van de es) en bebouwing wisselen elkaar af. De bebouwing moet een boerderijachtig of landhuiskarakter krijgen.

De gemeenteraad van Hardenberg bespreekt het plan op 30 maart in de oriënterende ronde en neemt op 13 april een besluit. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is wordt het gebied bouwrijp gemaakt, waarna de verkoop van de kavels in de loop van 2021 zou kunnen starten. Dit is op zijn vroegst in de zomer.

Ingeloot voor een kavel en droomt u van uw eigen unieke woning die volledig naar uw wensen is ontworpen? Met alle specialisten onder één dak biedt Groenveste de mogelijkheid om uw droomwoning te ontwerpen én te bouwen.

HOE KAN GROENVESTE U HELPEN MET UW KAVEL IN HAVEZATE ES?

Groenveste is een all-in service woningbouwer. Met alle specialisten onder één dak ontwerpt én bouwt ons team unieke woningen op maat.

Onze woningen worden volledig ontworpen naar de wensen en eisen van onze opdrachtgevers. Esthetisch en functionele woningen met hoge architectonische kwaliteiten. U herkent een woning van Groenveste aan de hoogwaardige materialen, unieke ontwerpen, aandacht voor duurzaamheid en hoogwaardige installaties.

Dat is waar Groenveste voor staat.

VOORBEELDEN DIE INSPIREREN

Iedere woning ontwerpen wij specifiek naar wensen en eisen van de klant en daarmee is iedere Groenveste woning uniek. Zo ontwerpen en bouwen wij ook graag jullie unieke woning op maat.

Doe inspiratie op bij één van de eerder door ons gebouwde woningen of krijg een idee van de mogelijkheden. De nadruk ligt op unieke ontwerpen, duurzaamheid en hoogwaardige materialen.

Bekijk meer Groenveste woningen

WILT U INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag ons gratis Beter Bouwen magazine aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2020 en nog veel meer!

ONTVANG ONS GRATIS MAGAZINE

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP