Bouwen met kwaliteit2022-08-30T13:37:08+02:00

BOUWEN MET KWALITEIT

Een woning met hoog wooncomfort en laag onderhoud

Wij bouwen kwalitatief hoogstaande woningen. Dat houdt in dat wij bewust en zorgvuldig toegepaste producten en materialen kiezen.
Maar om van een huis een thuis te maken is meer nodig dan de optelsom van producten en materialen.
Een GroenVeste woning herken je aan het vakmanschap en de liefde voor het vak die er ingestoken is.
Deze factoren samen maken een warm, uitnodigend en veilig thuis waar je helemaal tot jezelf komt.

ONZE STANDAARD IS AFWIJKEN VAN DE NORM

Jullie wensen zijn voor ons het minimale waaraan de woning moet voldoen, maar wij gaan graag een stapje verder! Wij gebruiken alleen de beste materialen en bezuinigen niet op kwaliteit. “Maar is dat dan niet ontzettend duur?” horen wij je denken. Door onze innovatieve bouwmethodieken en slim te bouwen zorgen wij ervoor dat binnen het beschikbare budget de beste kwaliteit geleverd kan worden.

GEEN STANDAARDPRIJZEN, WEL STANDAARD TRANSPARANTIE

Een woning bouwen is altijd een grote investering die bovendien vaak gepaard gaat met veel onzekerheden als meerwerk. Juist door het optimale uit het budget te halen, ontstaan er soms vervelende verassingen achteraf in de vorm van meerwerk. Niet bij GroenVeste. Doordat wij aannemer en architect in één zijn, ontdekken wij samen wat er binnen jullie budget en wensen mogelijk is.

De voordelen van de GroenVeste methode

  • Wij bieden alle vrijheid in stijl, maatvoering en materiaalkeuze

  • Creatieve en stijlvolle oplossingen van de architect zijn altijd bouwkundig uitvoerbaar

  • Als GroenVeste staan wij er voor in dat het ontwerp uitvoerbaar is binnen het gegeven budget. Dus geen onaangename verrassingen achteraf

  • Wij bouwen geen standaard cataloguswoningen en hebben daarom ook geen standaardprijzen. Wel bieden wij een transparante totaalprijs zonder meer- en minderwerk

  • Dankzij onze unieke aanpak zijn wij in staat om unieke, onder architectuur ontworpen, woningen te ontwerpen en te bouwen voor een concurrerende prijs

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE KOSTEN VAN EEN HUIS BOUWEN:

Waarom is het bouwen van een woning tegenwoordig duurder dan vroeger?2021-12-10T17:04:22+01:00

Het bouwen van een woning is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Dit komt met name door strengere energie- en milieunormen. Om aan deze strengere energienormen te kunnen voldoen, zijn er voornamelijk hoogwaardige installaties toegepast. Je kunt hierbij denken aan ventilatiesystemen, extra isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. De prijsverhoging zit dus met name in de kwaliteit van de wanden en de installaties, om zo tot een energiezuinige of energie neutrale woning te komen. Daarnaast zijn de bouwmaterialen duurder geworden. Los van de bouwkosten, zijn er ook toenemende kosten en het geringe aanbod van bouwgrond speelt hier ook in mee.

Je kunt het vergelijken met de ontwikkeling van een auto: de installatie van de eerste Volkswagen Golf bestond uit alleen een ventilator en tegenwoordig zit een auto vol met technologie. Op deze manier ontwikkelt de techniek van een woning zich ook en dit vraagt om een grote investering vooraf.

Hoe wordt de prijs van een GroenVeste woning opgebouwd?2021-12-10T17:08:43+01:00

Na de kennismaking gaan we met onze architecten sparren over jouw bouwplannen. Aan de hand van je situatie, locatie en specifieke woonwensen werken we, al schetsend, naar een massa verdeling en een vlekkenplan toe. Dit wordt vervolgens uitgewerkt in ons 3D tekenprogramma, waardoor we tot een massamodel komen die het volume van de woning weergeeft. Het aantal kuubs maal een kuubprijs geeft dan een prijsindicatie. De kuubprijs hangt af van de complexiteit van de woning.

Het massamodel, met bijbehorende prijsindicaties, is samen met het Programma van Eisen het vertrekpunt voor een voorlopig ontwerp. Na de ontwerpfase volgt een kostenraming en gaan wij rekenen. We proberen zoveel mogelijk tot een totaalprijs te komen om meer-/minder werken te voorkomen. Zo weet je bij GroenVeste precies waar je aan toe bent. Als we akkoord zijn over de prijs stellen we een aannemingsovereenkomst op en kan het bouwen van je woning bijna beginnen.

Wat kost het bouwen van een GroenVeste woning?2021-12-10T17:10:43+01:00

Iedere droomwoning is anders. Wij leveren altijd maatwerk, dus we kunnen geen standaardtarieven geven. Het bouwen van een woning is erg afhankelijk van je persoonlijke wensen, het type woning, de beeldverwachting en de technische wensen. Daarnaast kan de marktsituatie en de bouwlocatie ook meespelen.

Om een indicatie te kunnen geven ramen wij bouwkosten op basis van ervaringen, kerngetallen en het Bouwkostenkompas.

Bekijk de Groenveste checklist
WIL JE INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag gratis onze Unieke woningen op maat Brochure aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2021 en nog veel meer!

ONTVANG GRATIS ONZE BROCHURE
HEB JIJ BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ JOU KUNNEN HELPEN

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag jouw specifieke woonwensen kennen zodat we met je mee kunnen denken over jouw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Ga naar de bovenkant