Bouwen met kwaliteit2021-08-26T13:00:03+02:00

BOUWEN MET KWALITEIT

Een woning met hoog wooncomfort en laag onderhoud

Wij bouwen kwalitatief hoogstaande woningen. Dat houdt in dat wij bewust en zorgvuldig toegepaste producten en materialen kiezen.
Maar om van een huis een thuis te maken is meer nodig dan de optelsom van producten en materialen.
Een GroenVeste woning herken je aan het vakmanschap en de liefde voor het vak die er ingestoken is.
Deze factoren samen maken een warm, uitnodigend en veilig thuis waar je helemaal tot jezelf komt.

ONZE STANDAARD IS AFWIJKEN VAN DE NORM

Jullie wensen zijn voor ons het minimale waaraan de woning moet voldoen, maar wij gaan graag een stapje verder! Wij gebruiken alleen de beste materialen en bezuinigen niet op kwaliteit. “Maar is dat dan niet ontzettend duur?” horen wij je denken. Door onze innovatieve bouwmethodieken en slim te bouwen zorgen wij ervoor dat binnen het beschikbare budget de beste kwaliteit geleverd kan worden.

GEEN STANDAARDPRIJZEN, WEL STANDAARD TRANSPARANTIE

Een woning bouwen is altijd een grote investering die bovendien vaak gepaard gaat met veel onzekerheden als meerwerk. Juist door het optimale uit het budget te halen, ontstaan er soms vervelende verassingen achteraf in de vorm van meerwerk. Niet bij GroenVeste. Doordat wij aannemer en architect in één zijn, ontdekken wij samen wat er binnen jullie budget en wensen mogelijk is.

De voordelen van de GroenVeste methode

 • Wij bieden alle vrijheid in stijl, maatvoering en materiaalkeuze

 • Creatieve en stijlvolle oplossingen van de architect zijn altijd bouwkundig uitvoerbaar

 • Als GroenVeste staan wij er voor in dat het ontwerp uitvoerbaar is binnen het gegeven budget. Dus geen onaangename verrassingen achteraf

 • Wij bouwen geen standaard cataloguswoningen en hebben daarom ook geen standaardprijzen. Wel bieden wij een transparante totaalprijs zonder meer- en minderwerk

 • Dankzij onze unieke aanpak zijn wij in staat om unieke, onder architectuur ontworpen, woningen te ontwerpen en te bouwen voor een concurrerende prijs

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE KOSTEN VAN EEN HUIS BOUWEN:

In welke prijsklassen bouwt GroenVeste?2021-05-19T10:23:55+02:00

De prijsklassen waarin GroenVeste bouwt zijn:

 • € 400.000,- € 450.000,-
 • € 450.000,- € 500.000,-
 • € 500.000,- € 550.000,-
 • € 550.000,- € 600.000,-
 • € 650.000,- € 750.000,-
 • > € 750.000,-
Waarom is het bouwen van een woning tegenwoordig duurder dan vroeger?2021-05-19T10:08:04+02:00

Bouwen is de laatste jaren duurder geworden. Dit komt met name door strengere energie- en milieunormen. Om aan de strengere energienormen te voldoen zijn er voornamelijk hoogwaardige installaties toegepast. Denk aan ventilatiesystemen, extra isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. De prijsverhoging zit hem dus met name in de kwaliteit van de wanden en de installatie om zo tot een energiezuinige of energie neutrale woning te komen. Daarnaast zijn de bouwmaterialen gemiddeld 3 tot zelfs 15 procent duurder geworden. Los van de bouwkosten zijn er ook toenemende kosten en het geringe aanbod van bouwgrond.

Vergelijk het met de ontwikkeling van een auto: waarbij de installatie van de eerste Volkswagen Golf bestond uit alleen een ventilator, zit een auto tegenwoordig vol met technologie. Zo ontwikkelt de techniek van een woning zich ook door, wat vraagt om een grote investering vooraf.

Hoe wordt een prijs van een GroenVeste woning opgebouwd?2021-05-19T10:52:28+02:00

Na een kennismaking gaan we met een van onze architecten sparren over jouw bouwplannen. Aan de hand van je situatie, locatie en specifieke woonwensen werken we al schetsend naar een massa verdeling en een vlekkenplan. Dit wordt vervolgens uitgewerkt in ons 3D tekenprogramma waardoor we tot een massamodel komen welke het volume weergeeft. Het aantal kuubs maal een kuubprijs geeft een prijsindicatie. De kuubprijs hangt af van de complexiteit van de woning.

Het massamodel met bijhorende prijsindicatie is in combinatie met het Programma van Eisen het vertrekpunt voor een Voorlopig Ontwerp (VO). Na de ontwerpfase volgt een kostenraming en gaan wij calculeren. We willen zoveel mogelijk tot een totaalprijs komen om meer-/minder werken te voorkomen. Zo weet je bij GroenVeste precies waar je aan toe bent. Als we uiteindelijk akkoord zijn over de prijs stellen we een aannemingsovereenkomst op en kan het feestje bijna beginnen.

Wat kost het bouwen van een GroenVeste woning?2021-08-17T14:58:34+02:00

Iedere droomwoning is anders. Wij leveren altijd maatwerk dus we kunnen geen standaardtarieven op onze site weergeven. Het bouwen van een woning is erg afhankelijk van je persoonlijke wensen, het type woning, de beeldverwachtingen en de technische wensen. Daarnaast kan de marktsituatie en de bouwlocatie ook meespelen.

Om een indicatie te kunnen geven ramen wij bouwkosten op basis van ervaringen en kengetallen en het BouwkostenKompas. Voor een eerste grove berekening van de totale kosten, waarbij we uitgaan van de standaard GroenVeste kwaliteit, kun je rekening houden met een ‘vanaf prijs’ van €600,- per kuub (incl. BTW).

Voorbeeld: stel je wil een huis bouwen van 700 m3. Dan moet je rekening houden met 700 * € 600,- = € 420.000 inclusief BTW. Voor dit bedrag begeleiden we het hele proces van ontwerp tot en met oplevering. Bekijk de handige GroenVeste checklist om te zien welke kosten standaard inbegrepen zijn of wij optioneel aanbieden.

Prijsindicaties geven een impressie waar geen rechten aan kunnen worden ontleend.

Bekijk de Groenveste checklist
WIL JE INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag gratis onze Beter Bouwen brochure aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2021 en nog veel meer!

ONTVANG GRATIS ONZE BROCHURE
HEB JIJ BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ JOU KUNNEN HELPEN

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag jouw specifieke woonwensen kennen zodat we met je mee kunnen denken over jouw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Ga naar de bovenkant