DUURZAAM BOUWEN

Goed voor mens en milieu

Duurzaam bouwen is ondertussen een containerbegrip geworden met verschillende definities en meningen.
Onze definitie van duurzaam bouwen gaat verder dan het vervangen van een CV ketel door een warmtepomp.

Duurzaam bouwen is volgens ons het ontwikkelen van een woning die voldoet aan de woonbehoefte op een manier die goed is voor mens en milieu.
Een integrale aanpak met bewuste keuzes in grondstoffen, energie en milieu voor een verantwoorde omgeving.

WIST JE DAT…

GroenVeste nog nooit een woning met gas heeft gebouwd?
We zijn er best wel trots op dat onze filosofie over duurzaam bouwen voorloopt op de Nederlandse wet- regelgeving.

DUURZAAM, MAAR DAN MET BEHOUD VAN COMFORT EN ESTHETIEK

Niemand is tegen een aanpak die goed is voor mens en milieu, maar inleveren op wooncomfort is voor velen niet wenselijk. In onze ogen is een duurzame woning comfortabel om in te wonen, heeft een duurzame woning een behaaglijk binnenklimaat en is het ook nog eens mooi ontworpen.  Het oog wil tenslotte ook wat.

EEN INVESTERING DIE LOONT

Duurzaam bouwen is ook nog eens een investering die loont. Een duurzame woning zal voor een flinke verlaging van de vaste lasten zorgen doordat deze geen, of lage, energiekosten heeft. Bovendien zal de marktwaarde van een duurzame woning alleen maar stijgen door toekomstige eisen en normeringen.

ZONGERICHT BOUWEN MET EEN DUURZAAM ONTWERP

Een duurzaam huis bouwen begint met een duurzaam ontwerp. Als eerste kijken wij bij een nieuw ontwerp naar de locatie en hoe de kavel gesitueerd is ten opzichte van de zon. Het schetsontwerp werken we digitaal uit en wordt beproefd aan de hand van virtuele zonnestudies. Zo kunnen wij zongericht bouwen en maken maximaal gebruik van passieve zonne-energie. Tenslotte bouwen wij de woning volgens de uitgangspunten van het Trias Energetica principe:

  1. Beperk de energievraag
  2. Gebruik energie uit hernieuwbare duurzame bronnen
  3. Gebruik fossiele brandstoffen efficiënt.
LEES MEER OVER ONZE WERKWIJZE

ONZE UITGANGSPUNTEN VAN DUURZAAM BOUWEN

Woningpositionering ten opzichte van de zon
LOCATIE – POSITIE TEN OPZICHTE VAN DE ZON

Vaak wordt er te weinig aandacht besteed aan het binnenklimaat van een woning. Door toepassing van specifieke ontwerpelementen en ideale oriëntatie ten opzichte van de zon kan er optimaal gebruik worden gemaakt van zonnewarmte. Zowel bij het ontwerp van de woning als bij de oriëntatie ervan kan rekening gehouden worden met de positie van de woning op de kavel ten opzichte van de zon.

Trias energetica: in 3 stappen naar een duurzame woning
TRIAS ENERGETICA

De Trias Energetica is een driestappenstrategie voor het ontwerpen en bouwen van een duurzame woning. De eerste stap: beperk de energievraag, realiseert GroenVeste met behulp van hoog niveau isolatie. We zorgen dat er een schil om de woning komt, zodat de energievraag wordt beperkt. De RC-waarden (warmte isolerend vermogen) zijn bij GroenVeste altijd hoger dan de standaardeisen uit het bouwbesluit.

Levensloopbestendige woning bouwen
EEN LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING

Om zolang als mogelijk van je woning te genieten, bouwt GroenVeste levensloopbestendige woningen. Dit betekent dat je op je oude dag ook nog comfortabel geniet van je woning, zonder grote verbouwingen of aanpassingen. In het ontwerp gaat de aandacht daarom al uit naar een praktische indeling en inrichting van de woning.

WTW balansventilatie voor een energiepassieve woning
WTW Installatie

Een WTW-installatie is een ingenieus ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Het systeem zorgt ervoor dat ‘verbruikte’ warme lucht uit de woning wordt gezogen en verse buitenlucht de woning wordt ingetrokken. De verse buitenlucht wordt langs de warmtewisselaar geleid, een systeem waar de twee luchtstromen (verbruikt en schoon) langs elkaar lopen zonder met elkaar in contact te komen. Op deze manier wordt de inkomende stroom verse buitenlucht in de winter opgewarmd aan de hand van de warme uitgaande stroom lucht van binnen en in de zomer juist gekoeld. Dit zorgt voor een energie passieve woning die zichzelf koelt en warmt gedurende het gehele seizoen.

Energieneutraal wonen met zonnepanelen
ZONNEPANELEN

Met zonnepanelen op het dak kun je, je eigen energiecentrale starten. Zonnepanelen op je dak is een slimme keuze. Je produceert je eigen duurzame energie, maakt gebruik van een 100% groene energiebron en draagt zo bij aan een duurzame wereld. Zonnepanelen in combinatie met goede, duurzame installaties, zorgen voor een energie neutrale woning. Behalve dat je op deze manier – door geen fossiele brandstoffen te gebruiken – bijdraagt aan een schoner milieu, is het ook nog eens goed voor de portemonnee.

Driedubbel glas voor maximale isolatie
THERMOKOZIJNEN MET DRIEDUBBEL GLAS

Voor een maximale isolatie van je ramen en kozijnen kun je het beste kiezen voor thermokozijnen met dubbele kierafdichting en driedubbel glas. Met deze vorm van isolatie blijft de woning in de zomer heerlijk koel en gaat er in de winter juist zo weinig mogelijk warmte verloren. Bijkomend voordeel van driedubbel glas is dat het naast warmte-isolatie ook dient als geluidsisolatie. Het maakt je woning vele malen stiller – wel zo comfortabel.

Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming
WARMTEPOMP IN COMBINATIE MET VLOERVERWARMING

Een warmtepomp is een systeem dat energie uit de lucht, bodem of water haalt. De warmtepomp brengt deze energie met een slim mechanisme van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau zodat er damp ontstaat. De druk van deze damp wordt vervolgens met een compressor opgevoerd en wordt heel warm. Zelfs zo warm dat het – verspreid via het vloerverwarmingssysteem – de hele woning aangenaam verwarmt.

DUURZAAM BOUWEN MET GROENVESTE

WIL JE INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag gratis onze Unieke woningen op maat Brochure aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2021 en nog veel meer!

ONTVANG GRATIS ONZE BROCHURE
HEB JIJ BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ JOU KUNNEN HELPEN

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag jouw specifieke woonwensen kennen zodat we met je mee kunnen denken over jouw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP