Wij ontwerpen én bouwen woningen. Daarmee zijn wij architectenbureau en aannemer in één.
Dit kunnen wij doen door een unieke samenstelling van alle bouwspecialisten onder één dak.

WERKEN VANUIT HET BOUWINFORMATIEMODEL

“ZOWEL VOOR DE KLANT ALS VOOR ONS IS WERKEN IN BIM ECHT EEN VERADEMING.”

Arjan Koobs BIM-modelleur

Het Bouwinformatiemodel (BIM) is een fundamenteel onderdeel van onze werkwijze. Door deze werkwijze kunnen onze architecten, engineers, onderaannemers, maar ook jullie als klant, efficiënt en transparant samenwerken in ons portaal in ieder stap van het bouwproces.

Arjan Koobs achter zijn bureau

VAN SCHETSONTWERP NAAR 3D-MODEL

Een Groenveste ontwerp begint niet bij een basismodel dat op onderdelen aangepast wordt maar wij nemen jullie wensen en eisen als uitgangspunt en ontwerpen daar een woning omheen. Hierbij houden wij standaard rekening met de positionering van de woning op de kavel ten opzichte van de zon. Daarmee is dus iedere Groenveste woning uniek. De architect gaat schetsen en zo ontstaat er een ontwerpconcept en volumemodel van gebouwen en bijgebouwen om uiteindelijk een digitaal 3D-model te maken. Bovendien hebben onze architecten een eigen signatuur die je kan herkennen bij onze referentieprojecten.

Dankzij het digitale 3D-model kan je dan al virtueel om en door je toekomstige woning wandelen. Zo krijg je een goed beeld van de uitstraling, ruimtegevoel en daglichtinval. Zie je de complete ingerichte woning al voor je en hoe je daarin woont? Wanneer jullie enthousiast zijn over het 3D-model wordt het ontwerp definitief en start het feitelijke bouwproces.

Volumemodel van een ontwerp
Schetsontwerp
Visualisatie van een ontwerp
Voorbeeld van het Groenveste portaal op de computer

VIRTUEEL BOUWEN TOT OP DETAILNIVEAU

Wanneer het ontwerp definitief is gaat het ontwerp van onze architecten naar de werkvoorbereiders. Zij gaan op basis van het ontwerp de woning tot in detail virtueel bouwen. Zo weten wij vooraf altijd of een ontwerp ook bouwkundig uitvoerbaar is. Eventuele conflicten kunnen nog aangepast worden in het ontwerp voor dat de bouw start. En dankzij ons portaal wordt je als opdrachtgever van elke stap op de hoogte gehouden en heb je inspraak.

Doordat Groenveste de coördinator van dit hele proces is kunnen wij garanderen dat er geen bouwfouten ontstaan bij de werkelijke uitvoering. Pas wanneer in het model alle stukjes op zijn plaats vallen start de werkelijke bouw. Efficiënt voor de doorlooptijd, voor de kosten en het scheelt een hoop kopzorgen!

Het plaatsen van keramische wanden

PREFAB WAAR MOGELIJK

Door de uitvoerige aanloop kan de woning grotendeels in de fabriek gebouwd worden. Het grote voordeel hiervan is dat onder geconditioneerde omstandigheden gewerkt kan worden dat het werk minder zwaar wordt.

Weersinvloeden spelen er niet in een fabriek zodat er nauwkeuriger gepland kan worden. En waar mogelijk worden robots toegepast om zwaar werk te verlichten. De kozijnen worden geverfd door een robot, dankzij computersturing sneller en nauwkeuriger dan een mensenarm zou kunnen. Ook kunnen wij op deze manier zorgen voor een gezondere werkomgeving voor onze medewerkers.

Het resultaat van deze werkwijze is dat je sneller je nieuwe leefomgeving kan betrekken en kan besparen op doorloopkosten. In het hele proces sluit alles naadloos op elkaar aan, zowel in techniek als timing.

UITVOERING

De bouwplaats-specialist checkt de kavel, neemt maatregelen voor nutsvoorzieningen, riolering en fundering. De constructeur berekent de fundering. En dan start de bouwfase. Het casco van de woning wordt geprefabriceerd, zodat de woning snel wind- en waterdicht wordt gemaakt. Met enige regelmaat spreken we elkaar op de bouwplaats met bouwvergaderingen. Daarin vertellen we graag wat we aan het doen zijn. Als de afbouwfase nadert zal er een vooroplevering met de projectleider zijn. Er wordt geïnventariseerd wat ontbreekt of nog verbeterd moet worden. Na de vooroplevering wordt een afspraak gemaakt voor de eindoplevering. Hier vindt ook de sleuteloverdracht plaats en dan kan het feest pas echt beginnen!

Overleg op de bouw

OPBOUW VAN DE WONING

Bij Groenveste werken wij in de basis met twee verschillende opbouwmethodes: keramisch en houtskelet. Bij de keuze van bouwmethode staat persoonlijke voorkeur voorop. Denk daarbij aan de materiaalkeuze aan de buitenkant: hout of baksteen, dakpan of riet, zink of gecoat staal. Maar wat is nu voor jullie de beste keuze? Daarvoor dien je, naast smaak en stijl, ook rekening te houden met bouwvoorschriften, budget, kenmerken van de bouwgrond en het gewenste niveau van wooncomfort. Maar ook het ontwerp kan van invloed zijn, zo leent het ene ontwerp zich beter voor de keramische bouwmethodiek en bij het andere kan houtskeletbouw juist de betere keuze zijn. Ook een combinatie van beide bouwmethodieken kan in sommige gevallen de perfecte oplossing zijn. Uiteraard begeleiden wij als Groenveste je bij het maken van deze keuzes. 

WILT U INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag ons gratis Beter Bouwen magazine aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2020 en nog veel meer!

ONTVANG ONS GRATIS MAGAZINE
HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP