FAQ items aan het laden...
Werkwijze2021-05-19T10:33:56+02:00

Wij ontwerpen én bouwen woningen. Daarmee zijn wij architectenbureau en aannemer in één.
Dit kunnen wij doen door een unieke samenstelling van alle bouwspecialisten onder één dak.

WERKEN VANUIT HET BOUW INFORMATIE MODEL

“ZOWEL VOOR DE KLANT ALS VOOR ONS IS WERKEN IN BIM ECHT EEN VERADEMING.”

Arjan Koobs BIM-modelleur

Het Bouw Informatie Model (BIM) is een fundamenteel onderdeel van onze werkwijze. Door deze werkwijze kunnen onze architecten, engineers, onderaannemers, maar ook jullie als klant, efficiënt, transparant en integraal werken in ons portaal in iedere stap van het bouwproces.

Arjan Koobs achter zijn bureau

VAN SCHETSONTWERP NAAR 3D-MODEL

Een GroenVeste ontwerp begint niet bij een basismodel dat op onderdelen aangepast wordt maar wij nemen jullie wensen en eisen als uitgangspunt en ontwerpen daar een woning omheen. Hierbij houden wij standaard rekening met de positionering van de woning op de kavel ten opzichte van de zon. Daarmee is dus iedere GroenVeste woning uniek. De architect gaat schetsen en zo ontstaat er een ontwerpconcept en volumemodel van gebouwen en bijgebouwen om uiteindelijk een digitaal 3D-model te maken. Bovendien hebben onze architecten een eigen signatuur die je kan herkennen bij onze referentieprojecten.

Dankzij het digitale 3D-model kan je dan al virtueel om en door je toekomstige woning wandelen. Zo krijg je een goed beeld van de uitstraling, ruimtegevoel en daglichtinval. Zie je de complete ingerichte woning al voor je en hoe je daarin woont? Wanneer jullie enthousiast zijn over het 3D-model wordt het ontwerp definitief en start het feitelijke bouwproces.

Volumemodel van een ontwerp
Schetsontwerp
Visualisatie van een ontwerp
Voorbeeld van het Groenveste portaal op de computer

VIRTUEEL BOUWEN TOT OP DETAILNIVEAU

Wanneer het ontwerp definitief is gaat het ontwerp van onze architecten naar de werkvoorbereiders. Zij gaan op basis van het ontwerp de woning tot in detail virtueel bouwen. Zo weten wij vooraf altijd of een ontwerp ook bouwkundig uitvoerbaar is. Eventuele conflicten kunnen nog aangepast worden in het ontwerp voor dat de bouw start. En dankzij ons portaal wordt je als opdrachtgever van elke stap op de hoogte gehouden en heb je inspraak.

Doordat GroenVeste de coördinator van dit hele proces is kunnen wij garanderen dat er geen bouwfouten ontstaan bij de werkelijke uitvoering. Pas wanneer in het model alle stukjes op zijn plaats vallen start de werkelijke bouw. Efficiënt voor de doorlooptijd, voor de kosten en het scheelt een hoop kopzorgen!

Het plaatsen van keramische wanden

PREFAB WAAR MOGELIJK

Door de uitvoerige aanloop kan de woning grotendeels in de fabriek gebouwd worden. Het grote voordeel hiervan is dat onder geconditioneerde omstandigheden gewerkt kan worden dat het werk minder zwaar wordt.

Weersinvloeden spelen er niet in een fabriek zodat er nauwkeuriger gepland kan worden. En waar mogelijk worden robots toegepast om zwaar werk te verlichten. De kozijnen worden geverfd door een robot, dankzij computersturing sneller en nauwkeuriger dan een mensenarm zou kunnen. Ook kunnen wij op deze manier zorgen voor een gezondere werkomgeving voor onze medewerkers.

Het resultaat van deze werkwijze is dat je sneller je nieuwe leefomgeving kan betrekken en kan besparen op doorloopkosten. In het hele proces sluit alles naadloos op elkaar aan, zowel in techniek als timing.

UITVOERING

De bouwplaats-specialist checkt de kavel, neemt maatregelen voor nutsvoorzieningen, riolering en fundering. De constructeur berekent de fundering. En dan start de bouwfase. Het casco van de woning wordt geprefabriceerd, zodat de woning snel wind- en waterdicht wordt gemaakt. Met enige regelmaat spreken we elkaar op de bouwplaats met bouwvergaderingen. Daarin vertellen we graag wat we aan het doen zijn. Als de afbouwfase nadert zal er een vooroplevering met de projectleider zijn. Er wordt geïnventariseerd wat ontbreekt of nog verbeterd moet worden. Na de vooroplevering wordt een afspraak gemaakt voor de eindoplevering. Hier vindt ook de sleuteloverdracht plaats en dan kan het feest pas echt beginnen!

Overleg op de bouw

OPBOUW VAN DE WONING

Bij GroenVeste werken wij in de basis met twee verschillende opbouwmethodes: keramisch en houtskelet. Bij de keuze van bouwmethode staat persoonlijke voorkeur voorop. Denk daarbij aan de materiaalkeuze aan de buitenkant: hout of baksteen, dakpan of riet, zink of gecoat staal. Maar wat is nu voor jullie de beste keuze? Daarvoor dien je, naast smaak en stijl, ook rekening te houden met bouwvoorschriften, budget, kenmerken van de bouwgrond en het gewenste niveau van wooncomfort. Maar ook het ontwerp kan van invloed zijn, zo leent het ene ontwerp zich beter voor de keramische bouwmethodiek en bij het andere kan houtskeletbouw juist de betere keuze zijn. Ook een combinatie van beide bouwmethodieken kan in sommige gevallen de perfecte oplossing zijn. Uiteraard begeleiden wij als GroenVeste je bij het maken van deze keuzes.

VRAGEN OVER ONZE WERKWIJZE:

Waarin onderscheidt de bouwtechniek van GroenVeste zich?2021-05-18T10:46:33+02:00

GroenVeste bouwt kwaliteitshuizen met behulp van het Bouw Informatie Model (BIM). Dit houdt in dat wij met uiterst innovatieve software vanaf het begin ontwerpen in 3D. Voor jou als opdrachtgever heeft dit een aantal aanzienlijke voordelen:

  • Je kunt de woning meteen in 3D bewonderen in plaats van een platte tekening;
  • Eventuele aanpassingen kunnen direct door ons verwerkt worden;
  • Door in 3D te denken en te ontwerpen zien wij eerder kansen om een leefomgeving te creëren welke aan alle praktische en technische gemakken voldoet maar ook esthetisch klopt;
  • Het BIM model wordt gecontroleerd en gemodelleerd door de architecten en engineers van GroenVeste. Dit houdt in dat wij het mogelijk maken om de casco van je woning grotendeels in de fabriek te laten prefabriceren.
  • Het vooraf uitdenken van het gehele bouwproces zorgt ervoor dat we in hoog tempo je woning kunnen bouwen.
Wat is de GroenVeste werkwijze?2021-05-18T10:46:39+02:00

De schematische weergave van ons proces ziet er als volgt uit:

Stap 1: Hoe gaan we te werk?

Als de architect het hoofd vol ideeën van de klant vertaald heeft in een ontwerp wil je weten of het ontwerp ook daadwerkelijk het gevoel geeft waar jij naar op zoek bent. Het inbeelden van een tekening naar werkelijke situatie is best complex, zeker als je er niet dagelijks mee te maken hebt. Gelukkig heeft GroenVeste een oplossing: onze visuele ontwerpers laten een 3D model helemaal tot leven laten komen waardoor je als klant een virtuele wandeling door je toekomstige woning maakt! Je krijgt zo een goed beeld van de grootte van verschillende ruimtes en de beleving van de woning. Daarnaast kunnen wij ook verschillende kleurencombinaties laten zien van bijvoorbeeld de gevelbekleding, wat helpt in het maken van de uiteindelijke keuze.

Stap 2: Het ontwerp

Één van onze architecten maakt een ontwerpvoorstel met ontwerptekening en 3D visualisaties. In deze plattegronden zijn je woonwensen zoveel mogelijk opgenomen maar wordt ook rekening gehouden met de ligging op de kavel en de oriëntatie t.o.v. de zon etc. Samen met jou bekijken wij de ontwerpen en kunnen direct eventuele aanpassingen verwerken. We behandelen de voor- en nadelen van bepaalde oplossingen zodat je een goed beeld krijgt van het aangeboden ontwerp. Veelal een leuk proces omdat je je wensen vertaald ziet naar concrete oplossingen. Op basis van dit ontwerp ontvang je een kostenraming, zodat je weet waar je budgettair aan toe bent.

Stap 3: Overeenkomst

Voordat we tot een overkomst komen gaan we de begroting opstellen uitgaande van het definitieve ontwerp en het gewenste afwerkingsniveau. We willen hierbij zoveel mogelijk naar een vaste prijs toewerken om verrassingen te voorkomen. Aan de hand van de voor jou opgestelde offerte bespreken wij de materiaalkeuzes. Wij zijn ervan overtuigd dat de energie die je aanwendt om je bij ons te oriënteren zich terugbetaald.

Stap 4: Toetsing

Na ondertekening van de wordt het bouwvergunningstraject opgestart en de benodigde berekeningen hiervoor door ons verzorgd. In deze fase stemmen we alle details af.

Stap 5: Voorbereiding

Tijdens het proces van de bouwvergunning starten we het uitvoeringstraject. De bouwkundige tekeningen worden gereed gemaakt voor de bestellingen. Vervolgens stemmen we de planning af.

Stap 6: Uitvoering

Voorafgaand start bouw worden door onze partners in de fabrieken al hard gewerkt aan de woning. Omdat het casco grotendeels geprefabriceerd wordt is de start al een beleving op zich, omdat de woning al snel vorm krijgt. Gedurende het bouwproces vinden er bouwvergaderingen plaats waarbij je als opdrachtgever kans krijgt om zaken op te merken, mede te delen of zijn of haar overgebleven vragen te stellen aan de uitvoerder.

Stap 7: Oplevering

De woning wordt gezamenlijk met de opdrachtgever opgeleverd. Natuurlijk streven wij het bouwen zonder fouten na. Mocht er onverhoopt toch iets zijn dat niet naar behoren is dan maken wij dit per omgaande in orde. Immers, ons werkzaamheden zijn pas klaar als de klant tevreden is.

Bouwen jullie ook levensloopbestendige woningen?2021-05-18T10:47:52+02:00

Ja, bijna alle woningen die we ontwerpen en bouwen zijn levensloopbestendig.

GroenVeste woningen zijn voorbereid op het langer zelfstandig thuis wonen. In het ontwerp maken we een verbinding met je wensen en eisen voor nu eist en met behoeftes die je op de oude dag wenst. De aankoop van een woning is een grote investering en door nu preventief te werken en aandacht te schenken aan levensloopbestendig wonen voorkom je grote verbouwingen op de oude dag. In het ontwerp gaat de aandacht daarom nu al uit naar een logische en praktische indeling en inrichting van de woning.

Wat als ik graag iets wil bouwen dat afwijkt van het bestemmingsplan?2021-05-18T10:48:17+02:00

Onze afdeling Ruimtelijke Ordening helpt graag met alle ruimtelijke plannen. Denk daarbij aan principeverzoeken, alle soorten vergunningaanvragen , kruimelafwijkingen, projectafwijkingsbesluiten, ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen.

In welk deel van Nederland is GroenVeste actief?2021-05-19T10:39:46+02:00

Een vuistregel welke wij hanteren om te checken of jouw bouwlocatie in het werkgebied van GroenVeste ligt: wij gaan uit van een straal van ongeveer 100 km rondom Staphorst en/of een reistijd van max. 1 uur.

Wij hebben helaas geen landelijke dekking omdat we een relatief klein bouwbedrijf zijn. We zijn een all-in service woningbouwer en bedienen onze opdrachtgevers van ontwerp tot oplevering. Ook na oplevering willen wij en onze onderaannemers snel klaar kunnen staan voor service & onderhoud waarbij het servicegebied gelijk is aan ons werkgebied.

Groenveste werkgebied
Wat maakt GroenVeste anders?2021-05-18T10:56:20+02:00

GroenVeste is een architectenbureau en bouwbedrijf in één. Waarbij je traditioneel voor een maatwerkwoning een architect en aannemer inschakelt kan je bij GroenVeste terecht voor een unieke woning op maat. Met alle specialisten onder één dak ontwerpen én bouwen wij woningen voor particuliere opdrachtgevers. Van kavel tot sleuteloverdracht heb je ten allen tijde te maken met één en dezelfde partij, wat zorgt voor minder afstemmingsrisico en dus minder zorgen.

VRAGEN OVER BOUWMETHODIEKEN:

Welke bouwmethodieken gebruikt GroenVeste?2021-05-19T10:49:47+02:00

Bij GroenVeste werken we niet met vaste bouwmethoden. De kracht van het ontwerp staat op één dus dat vormt de basis bij de keuze voor een bouwmethode. In de basis kiezen we uit drie bouwmethodieken: houtskeletbouw, keramische bouw of kruislaaghout (CLT). Samen kijken we welke eigenschappen belangrijk zijn en op basis daarvan bepalen we welke bouwmethode het best aansluit op jouw unieke woning op maat. Een combinatie van verschillende bouwmethodieken kan bij sommige projecten de perfecte oplossing zijn.

Naast bouwvoorschriften, budget, kenmerken van de bouwgrond en het gewenste niveau van wooncomfort letten we bij de keuze voor bouwmethode ook op maatvastheid, kwaliteit, duurzaamheid en de mate van prefab.

Wat is kruislaaghout (CLT)?2021-05-19T10:30:41+02:00

CLT is opgebouwd uit minimaal drie kruislings verlijmde enkel laags latten die haaks op elkaar geplaatst zijn. Het constructiemateriaal komen qua sterkte en stijfheid in de buurt van beton. Doordat de panelen computergestuurd gezaagd worden, is de ontwerpvrijheid groot. Ronde vormen zijn geen probleem en het hout is direct op afwerkniveau. Er is dus geen verf of stuclaag nodig om het ‘mooi’ te maken.

Wat houdt de keramische bouwmethode in?2021-05-19T10:30:37+02:00

Bij onze keramische bouwmethode maken we gebruik van traditionele materialen: een betonnen vloer en bakstenen muren. Deze bouwmethodiek lijkt dan ook veel op de traditionele bouwmethode zoals de meeste aannemers werken. In de uitvoering werkt het bij ons net iets anders. Wij prefabriceren het casco van de woning waardoor de woning in 2 tot 3 weken na start van de bouw wind- en waterdicht is.

Wat is houtskeletbouw?2021-05-19T10:30:32+02:00

Prefab houtskeletbouw is gebaseerd op een uitgekiend principe: in onze werkplaats in Staphorst worden complete daken, wanden en vloerelementen voorbereid en getimmerd inclusief isolatie, installatie, afwerking en kozijnen. Hierdoor is de woning onmiddellijk wind- en waterdicht en kan de binnen-afbouw meteen starten na montage. Houtskeletbouw biedt volledige vrijheid wat betreft de gevelafwerking: beplating, natuursteen en zelfs metselwerk zijn mogelijk.

WILT U INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag gratis onze Beter Bouwen brochure aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2021 en nog veel meer!

ONTVANG GRATIS ONZE BROCHURE
HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP