OVER GROENVESTE

Een all-in service woningbouwer die u bijstaat van ontwerp tot oplevering

WIJ ONTWERPEN EN BOUWEN UNIEKE WONINGEN OP MAAT

GroenVeste biedt unieke woningen op maat. Woningen ontworpen onder een tijdloos functioneel en architectonisch karakter. In ons ontwerp kiezen we voor duurzaam en bouwmaterialen met hoogwaardige kwaliteiten. Niet onbelangrijk is onze liefde voor beeldbepalende details.

ALLE SPECIALISTEN ONDER ÉÉN DAK

Met een team van ambitieuze ontwerpers, specialisten op het gebied van engineering, bouwkosten en bouwfysica, projectmanagers en adviseurs maken wij uw dromen waar. Een bundeling van krachten om elkaar aan te vullen en te versterken als het gaat om: ontwerpen, modeleren, construeren, begroten, plannen, budgetbewaking en administreren.

EEN BUNDELING VAN KENNIS EN EXPERTISE

Onze architecten gaan het gesprek aan met collega-professionals die zich bezighouden met de bouwfysische aspecten van de woning zoals; akoestiek, daglichttoetreding, warmte, vocht en het thermische gedrag. Om zo bouwfysische aspecten met de esthetische waarde van het gebouw en uw persoonlijke voorkeuren te combineren. Berekeningen worden door GroenVeste uitgevoerd en we toetsen jouw woning direct aan de hand van het bouwbesluit. Immers buiten onze kennis van vormgeving is die er ook van bouwkundige wetgevingen, waardoor er snel geschakeld kan worden.

De werkvoorbereiders en projectmanagers van GroenVeste zorgen ervoor dat alle benodigde geprefabriceerde bouwonderdelen op maat worden geleverd op de bouwlocatie. Ons uitvoerend personeel zorgt ervoor dat het gehele bouwproces in goede banen verloopt. Vanaf ontwerp tot oplevering één en dezelfde vakkundige partner tegenover je. Alle communicatie valt onder GroenVeste, wij begeleiden het gehele bouwproces voor jou.

“Wij vonden het handig dat iedereen op elkaar ingespeeld is en dat de lijntjes kort zijn. Waarschijnlijk heeft GroenVeste met elkaar het wiel al wel uitgevonden en kunnen ze daarop verder borduren, in tegenstelling tot losse partijen waarbij iedereen het op elkaar afschuift.”
FAM. JONKER

ONTSTAAN VAN GROENVESTE

In de basis is de bouwsector verspillend bezig: de faalkosten in de traditionele bouw lopen op van 10% tot 18%. Er wordt weinig winst gemaakt. Kortom, er is ontzettend veel te verbeteren. Wanneer wij in staat zijn een beetje van de faalkosten te reduceren is dat al winst. Als u kijkt naar de maakindustrie is het niet logisch dat er constant gebouwen worden ontworpen alsof het nieuwe dingen zijn.

De basisgedachte van GroenVeste is dat we niet telkens als unieke coalitie van partijen aan de gang gaan, maar dat we ‘bouwen’ op vaste toeleveranciers. Zo hoeven we niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden, maar kunnen we wel blijven ontwikkelen. Bij de oprichting van GroenVeste stond er één vraag centraal: als we nu zelf de opdrachtgever zijn, wat voor kwaliteitsniveau willen we dan? Architectuur, duurzaamheid en kwaliteit was daarop het antwoord een daarmee is de basis gelegd voor een GroenVeste woning.

VISIE EN MISSIE

De gedachte die die elke dag bij ons door het hoofd gaat is, hoe kunnen we beter bouwen? We hebben nieuwe technieken, waaronder 3D en Bouw Informatie Modellering. Onze visie is dat de maatschappij steeds meer gaat veranderen naar industrialisering 4.0: bouwen uit fabrieken, samenwerken met robots en Internet of Things. Onze missie hierin is om een vooruitstrevende woningbouwer te zijn die op de wensen van de klant kan inspelen en toch hoge kwaliteit kan leveren tegen een lagere kostprijs.

De winst? Woningen op maat tegen de juiste prijs-kwaliteitsverhouding.

We werken hier om ons brood te kunnen verdienen en er hagelslag van te kunnen kopen, maar ook omdat we het gaaf vinden waar wij mee bezig zijn. We willen bereiken dat we in staat zijn om woningen te bouwen van hoog niveau tegen een kostprijs die je anders niet zou halen. Het wordt erg gewaardeerd dat wij vernieuwend denken over bouwen en goed nadenken over duurzaamheid.

We doen het hier met zijn allen, het is een teamspirit. Soms is het wel een lach of een traan als iets doorgaat of mislukt, maar waar we trots op zijn is dat onze filosofie tot op heden kloppend is: de mensen roepen tegenwoordig dat ze van het gas af gaan, wij hebben nog nooit woning met gas gebouwd.

Beter bouwen, begint nu.

WERKEN BIJ GROENVESTE

Bij GroenVeste zijn we altijd op zoek naar gemotiveerd personeel. We halen graag het beste in onze medewerkers naar voren en bieden mogelijkheden om door te groeien.

Lees meer over werken bij Groenveste