Project omschrijving

PATIOVILLA

Blauwestad

PATIOVILLA MIDDEN IN DE NATUUR

  • Wonen in het midden van de natuur

  • Woning opgebouwd uit twee blokken

  • Ruimtelijk en licht

Een ruimtelijke woning, met veel licht en mooie zichtassen op het Reierdiep. De patiovilla ligt midden in de natuur, op een grote bosrijke kavel. De woning is opgebouwd uit twee blokken. Deze verdeling is goed te zien aan zowel de binnen- als de buitenkant. Door de entree en de carport heeft de woning een extra front aan de voorzijde.

ONTWERPVISIE

Een van de wensen was, dat de woning ruimtelijk en licht moest zijn. De Patiovilla heeft zichtassen op het Reierdiep en een oriëntatie op het zuidwesten.

Blauwestad bestaat uit een aantal woongebieden en een groot meer. Het vormt een uniek waterwoongebied met ongeveer 1480 woningen. De kavel voor deze Patiovilla ligt in het woongebied Het Wold, grenzend aan het nieuwe natuurgebied Reiderwolde.

Het Wold wordt een woongebied met een hoge natuurwaarde, waarop op open plekken tussen de struiken en bomen gebouwd kan worden. Op de grote bosrijke kavels zal men wonen in het midden van de natuur. Aan de randen van Het Wold kun je tussen de bomen door, kijken naar het natuurgebied Reiderwolde of het Reierdiep.

De woning is opgebouwd uit twee blokken: het noord-zuid blok met het woongedeelte, rondom een patio en georiënteerd op de vaart en het zuidwesten. En het oost-west blok met voorzieningen, zoals een carport, berging, bijkeuken, installatie en sanitair. Tussen deze twee blokken in bevindt zich de entree. De entree en de carport geven de woning een extra front aan de voorzijde.

De Patiovilla beschikt over zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming op de begane grond en op de verdieping.

Ontwerpvisie patiovilla

PLATTEGRONDEN

De woning heeft een overdekt entree en beschikt over een ruime entreezone bij binnenkomst. De keuken is gecombineerd met de woonkamer. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een mooi centraal kookeiland. Ook bevinden zich hier openslaande deuren naar de patio. Het woongedeelte is gericht op de Reierdiep, waardoor je vanuit hier mooi weg kunt kijken.

De Patiovilla is levensloopbestendig. Zo is er een slaapkamer op de begane grond met een aangrenzende badkamer. Ook is er een (afgescheiden) werkruimte op de begane grond.

In de woning is er voldoende bergruimte en is er zelfs een ruimte voor kunst. Daarnaast beschikt de woning ook over een ruime carport waar de auto’s kunnen staan.

Plattegrond begane grond patiovilla
Plattegrond eerste verdieping patiovilla

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Metselwerk Baksteen in wildverband Terca redwood en Terca ebonywood
Kozijnen Aluminium Ral 8016 en Ral 7022
Dakbedekking EPDM Zwart

WONINGKENMERKEN

Metselwerk: Baksteen in wildverband – Terca redwood en Terca ebonywood
Kozijnen: Aluminium in kleur Ral 8016 en Ral 7022
Dakbedekking: EPDM – Zwart

BOUW IN UITVOERING

KUBUSWONING

De naam zegt eigenlijk het al: een kubuswoning bestaat uit meerdere vierkante blokken die op elkaar gestapeld zijn. Door de gevels van de verschillende kubussen met een ander materiaal af te werken, krijgt de woning een moderne uitstraling.

Lees meer over kubuswoningen