Project omschrijving

DISPLAY HOUSE

Huizen

EEN MINIMALISTISCHE VILLA WAARBIJ FUNCTIONALITEIT EN EFFICIENCY CENTRAAL STAAN

  • Display auto met centrale ligging

  • Binnen zwembad verbonden met de tuin

  • Minimalistisch en futuristisch

Het uitgangspunt van deze minimalistische woning was het displayen van de favoriete auto van de opdrachtgever. Deze staat niet alleen centraal in het ontwerp maar ook letterlijk in de ruimtes. Een glazen box voorzien van een uitgesproken interieur en lichtplan vormt de room divider tussen de woonkamer, keuken en master slaapkamer. Het glazen dak zorgt ervoor dat de ruimte echt wordt losgekoppeld van de rest van het huis.

Dit ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met BRUIS | IHC architecten

ONTWERPVISIE

Het ontwerp van deze woning is ontstaan uit een minimalistisch oogpunt waarbij functionaliteit en efficiency centraal staan.

De begane grond bestaat uit een royale entree met een vide die de drie verdiepingen verbindt met elkaar. Via een separate entree kan het kantoor worden betreden. Naast een royale woonkamer die is afgescheiden door de auto heeft de woning een leefkeuken van 85m2. Hierin zit een lounge met een glazen vloer verwerkt die zicht heeft op de wijnkelder in het souterrain. De aandacht gaat uit naar de twee lange zichtlijnen die de ruimte centraal verdeeld. Via een weggewerkte deur in de lange kastenwand is de master slaapkamer te betreden. Deze heeft vrij uitzicht naar de achtertuin en staat in directe verbinding met het binnen zwembad. Het binnen zwembad staat vrij in de ruimte en heeft bijna volledige verbinding met de omliggende tuin. Achter het bad verbinden de vide en de trap de ruimte met de welness kelder.

Het souterrain bied ruimte voor 4 auto’s en 6 motoren. Deze zijn via een glazen wand zichtbaar in de bar en lounge. Deze ruimte kan gezien worden als een multifunctionele entertainment plek waarbij ook de initiële mancave compleet is. De welness kelder bestaat uit een grote fitness ruimte met sauna, bubbelbad en douche. Deze staat ook in verbinding met de lounge.

De boven verdieping wordt gekenmerkt door zijn uitgestrekte volume dat over de begane grond zweeft. Hierin worden de wanden en het dak uitgevoerd in minimalistische schuintes. De verrijdbare shutter elementen kunnen achter deze wand worden weggeschoven. De lengte van het volume wordt nog eens extra benadrukt door de lichtlijn aan de boven en onderzijde. De centrale overloop die van gevel tot gevel loopt geeft extra diepte en beleving aan de hal die lijdt tot 3 suites en een extra kamer. Voor deze woning is niet gekozen voor standaard slaapkamers. Voor de luxe beleving heeft BRUIS | IHC unieke suites ontworpen die het hotel gevoel ademen. In deze suites zijn inloopkasten en luxe badkamers verwerkt.

De centrale uiting van minimalisme en futurisme komen samen in dit ontwerp. De materialisatie en de compositie van de volumes maakt deze woning one of a kind.

PLATTEGRONDEN

De woning bestaat uit 3 woonlagen waarbij een duidelijke verdeling in functie zichtbaar is, zowel in materiaal als compositie. De begane grond zweeft als een betonnen doos over het maaiveld waarbij het binnen zwembad optisch is losgekoppeld middels een frame wat fungeert als overdekt terras met minimaal aflopende schuintes. Vanuit de 9 meter brede inrit kan letterlijk onder de woning door gereden worden om het souterrain te bereiken. Dit overstek wordt versterkt door de futuristische lichtlijnen.

BOUW IN UITVOERING

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 3.241 m3
Gevelbekleding Gevelstucwerk Wit
Stucwerk Betonlook
Gevelkozijnen Aluminium Zwart
Raamkozijnen Aluminium Zwart
Bouwmethodiek Keramisch

WONINGKENMERKEN

Gevelbekleding: Gevelstucwerk – Wit, Stucwerk – Betonlook
Gevelkozijnen: Aluminium – Zwart
Raamkozijnen: Aluminium – Zwart
Bouwmethodiek: Keramisch

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost