Project omschrijving

DISPLAY HOUSE

Huizen

EEN VILLA WAAR EFFICIENCY EN FUNCTIONALITEIT CENTRAAL STAAN

  • Tentoongestelde auto met centrale ligging

  • Binnenzwembad die is verbonden met de tuin

  • Minimalistisch en futuristisch

Het uitgangspunt voor het ontwerp van deze minimalistische woning was het tentoonstellen van de favoriete auto van de opdrachtgever. De naam Display House komt hier dus ook vandaan. De auto staat niet alleen centraal in het ontwerp, maar staat ook letterlijk centraal in de woning. Een glazen box voorzien van een uitgesproken interieur en een lichtplan, zorgt voor een scheiding tussen de woonkamer, leefkeuken en de master slaapkamer. Het glazen dak zorgt ervoor dat de ruimte wordt losgekoppeld van de rest van het huis.

Dit ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met BRUIS | IHC architecten

ONTWERPVISIE

Deze woning is ontworpen vanuit een minimalistisch oogpunt waarbij functionaliteit en efficiency centraal staan.

De begane grond bestaat uit een ruime entree met een vide die de drie verdiepingen met elkaar verbindt. Via een aparte ingang kan het kantoor worden bereikt. Naast de ruime woonkamer, die wordt afgescheiden door de auto, heeft de woning een leefkeuken van 85 m2. In deze leefkeuken zit een lounge met een glazenvloer verwerkt, die zicht heeft op de wijnkelder. De aandacht wordt hier vooral gevestigd op de twee lange zichtlijnen die de ruimte verdeelt. Via een weggewerkte deur in de lange kastenwand bereik je de master slaapkamer. Deze slaapkamer heeft vrij uitzicht naar de achtertuin en staat ook in verbinding met het binnenzwembad. Het binnenzwembad staat vrij in de ruimte en is in verbinding met de omliggende tuin. Achter het zwembad verbinden de vide en de trap de ruimte met de wellness kelder.  

Het souterrain biedt ruimte voor 4 auto’s en 6 motoren. De voertuigen zijn via een glazen wand zichtbaar in de bar en de lounge, die zich ook in het souterrain bevinden. Deze ruimte kan worden gezien als een multifunctionele entertainment plek. De wellness kleder bestaat uit een grote fitness ruimte met sauna, bubbelbad en douche. Deze ruimte staat ook weer in verbinding met de lounge. 

De boven verdieping wordt gekenmerkt door de grote ruimte die over de begane grond zweeft. De verrijdbare shutter elementen die zich hier bevinden, kunnen achter de wanden worden geschoven. Het ruimtelijke gevoel dat hier heerst wordt nog eens extra benadrukt door de lichtlijn aan de boven- en onderzijde. De centrale overloop, die van gevel tot gevel loopt, geeft extra diepte en beleving aan de hal. Via de hal bereik je de 3 suites en een extra kamer. Voor deze woning is niet gekozen voor standaard slaapkamers, maar voor de luxe beleving heeft BRUIS | IHC 3 luxe suites ontworpen die het hotel gevoel ademen. Deze suites beschikken over inloopkasten en luxe badkamers.  

Minimalisme en futurisme zijn onderwerpen die veel terugkomen in dit ontwerp. De materialisatie en de compositie van de ruimtes zorgt ervoor dat deze woning ‘one of a kind’ is.  

 

PLATTEGRONDEN

Deze woning bestaat uit 3 woonlagen, waarbij het duidelijk te zien is dat elke ruimte een andere functie heeft. De begane grond lijkt op sommige plekken boven de grond te zweven, waarbij het binnenzwembad optisch is losgekoppeld door middel van een frame wat dient als overdekt terras. De woning beschikt over een zeer brede inrit van 9 meter breed. Hierdoor is het mogelijk om onder de woning door te rijden en zo het souterrain te bereiken. De lichtlijnen versterken het futuristische karakter van de woning en benadrukken de overstek.

Plattegrond Display House 2Plattegrond Display House 3Plattegrond Display House 1

WONINGKENMERKEN

Woonvolume  3160 m3
Gevelbekleding Gevelstucwerk Wit
Gevelkozijnen Aluminium Antraciet
Raamkozijnen Aluminium Antraciet

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 3160 m3
Gevelbekleding: Gevelstucwerk – Wit
Gevelkozijnen: Aluminium – Antraciet
Raamkozijnen: Aluminium – Antraciet

VISUALISATIES

BOUW IN UITVOERING

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost