Project omschrijving

DISPLAY HOUSE

Huizen

EEN MINIMALISTISCHE VILLA WAARBIJ FUNCTIONALITEIT EN EFFICIENCY CENTRAAL STAAN

  • Auto centraal in woning tentoongesteld

  • Binnenzwembad verbonden met de tuin

  • Minimalistisch en futuristisch

Het uitgangspunt bij het ontwerp van deze minimalistische woning was het tentoonstellen van de favoriete auto van de opdrachtgever midden in de woning. De naam Display House komt hier ook vandaan. Een glazen box voorzien van een uitgesproken interieur en een lichtplan, zorgt voor een scheiding tussen de woonkamer, leefkeuken en de master slaapkamer. Het glazen dak zorgt ervoor dat de ruimte wordt losgekoppeld van de rest van het huis.

Dit ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met BRUIS | IHC architecten

ONTWERPVISIE

Deze woning is ontworpen vanuit een minimalistisch oogpunt waarbij functionaliteit en efficiency centraal staan.

Begane grond

De begane grond bestaat uit een ruime entree met een vide die de drie verdiepingen met elkaar verbindt. Via een aparte ingang kan het kantoor worden bereikt. Naast de ruime woonkamer, die wordt afgescheiden door de auto, heeft de woning een leefkeuken van 85 m2. In deze leefkeuken zit een lounge met een glazenvloer verwerkt, die zicht biedt op de wijnkelder. De aandacht wordt hier vooral gevestigd op de twee lange zichtlijnen die de ruimte verdeelt. Via een weggewerkte deur in de lange kastenwand bereik je de master slaapkamer. Deze slaapkamer met vrij uitzicht naar de achtertuin staat ook in verbinding met het binnenzwembad. Het binnenzwembad staat vrij in de ruimte en is in verbinding met de omliggende tuin. Achter het zwembad verbinden de vide en de trap de ruimte met de wellness kelder.

Bovenverdieping

De bovenverdieping wordt gekenmerkt door de grote ruimte die over de begane grond zweeft. De verrijdbare shutter elementen die zich hier bevinden, kunnen achter de wanden worden geschoven. Het ruimtelijke gevoel dat hier heerst wordt nog eens extra benadrukt door de lichtlijn aan de boven- en onderzijde. De centrale overloop, die van gevel tot gevel loopt, geeft extra diepte en beleving aan de hal. Via de hal bereik je de 3 suites en een extra kamer. Voor deze woning is niet gekozen voor standaard slaapkamers, maar voor luxe suites die het hotel gevoel ademen. Deze suites beschikken over inloopkasten en luxe badkamers.

Souterrain

Het souterrain biedt ruimte voor 4 auto’s en 6 motoren. De voertuigen zijn via een glazen wand zichtbaar in de bar en de lounge, die zich ook in het souterrain bevinden. Deze ruimte kan worden gezien als een multifunctionele entertainment plek. De wellness kelder bestaat uit een grote fitness ruimte met sauna, bubbelbad en douche. Deze ruimte staat ook weer in verbinding met de lounge.

De materialisatie en de compositie van de ruimtes zorgen ervoor dat dit een unieke woning op maat is.

PLATTEGRONDEN

De woning bestaat uit 3 woonlagen, waarbij duidelijk te zien is dat elke ruimte een andere functie heeft. De begane grond lijkt op sommige plekken boven de grond te zweven, waarbij het binnenzwembad optisch is losgekoppeld door middel van een frame wat tevens dient als overdekt terras. De woning beschikt over een zeer brede inrit van 9 meter breed, waarbij het mogelijk is om onder de woning door te rijden en zo het souterrain te bereiken. De lichtlijnen versterken het futuristische karakter van de woning en benadrukken de overstek.

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 3.241 m3
Gevelbekleding Gevelstucwerk Wit
Stucwerk Betonlook
Gevelkozijnen Aluminium Zwart
Raamkozijnen Aluminium Zwart
Bouwmethodiek Keramisch

WONINGKENMERKEN

Gevelbekleding: Gevelstucwerk – Wit, Stucwerk – Betonlook
Gevelkozijnen: Aluminium – Zwart
Raamkozijnen: Aluminium – Zwart
Bouwmethodiek: Keramisch

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost