Project omschrijving

SCHUURVILLA

Kampen

SCHUURVILLA AAN HET WATER WAARBIJ VERBINDING EN CONNECTIE CENTRAAL STAAT

  • Connectie tussen binnen en buiten

  • Een atrium wat zorgt voor een open ruimte in het midden van de woning

  • Verbinding

Het uitgangspunt voor het ontwerp van deze schuurvilla is de verbinding tussen schuur volume en het modernistische platte volume. Door de twee volumes in elkaar te schuiven ontstaat er een verbinding, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Een ander belangrijk element in dit ontwerp is het atrium, die helemaal open is tot aan de zolder vloer. Hierdoor komt er veel licht in de woning. Ook maakt het atrium een duidelijk verschil tussen de twee volumes aan de binnenkant.

ONTWERPVISIE

Bij dit ontwerp hebben de zicht assen een grote rol gespeeld. Zo kun je aan de voorkant van de woning vrij diep de straat in kijken en aan de achterkant kijk je uit op het water, maar kun je ook schuin wegkijken op het parkgebied. Ook heeft de wens van de opdrachtgevers voor een woonkeuken gericht op de tuin, een grote rol gespeeld in het ontwerp.

Er is geprobeerd om de schuurvilla zo clean en minimalistisch mogelijk te houden. Daarnaast is de woning ook levensloopbestendig.

Zicht en licht

Om gebruik te maken van het mooie uitzicht aan de voorkant van het huis is er voor gekozen om hier een groot raam te creëren. Zo heb je vanuit de woonkamer een mooi uitzicht over de straat en creëert het tegelijkertijd van buiten naar binnen een zichtas. Deze as gaat door de hele woning heen.

Ook in de eetkeuken is er rekening gehouden met het zicht. Er is daarom een groot hoekraam geplaatst, zodat je weg kunt kijken naar het park. In de master bedroom, op de eerste verdieping, is ook dit hoekraam toegepast, plus een hoog raam, zodat hier goed de hoogte ervaren kan worden.

Visualisatie ontwerpvisie Schuurvilla
Verschillende materialen

In het interieur zijn de materialen van buiten naar binnen doorgevoerd om zo goed de volume scheiding te ervaren. Door het gebruik van verschillende materialen ontstaat er een mooie dynamiek.

CLT en groen gebruik

De woning is energieneutraal en helemaal in CLT opgetrokken. Door het gebruik van CLT is het ontwerp heel circulair, gunstig voor de CO2 uitstoot en kunnen de materialen goed hergebruikt worden. Een ander leuk element aan deze woning zijn de natuur elementen. Er is zowel binnen als buiten de woning groen te vinden. Er is een plantenbak gemaakt aan de buitenzijde en deze wordt doorgetrokken in de woning, zodat je hier ook het groen ervaart. De plantenbak zorgt tevens ook voor een tweede terras aan de zijkant van de woning.

Visualisatie ontwerpvisie Schuurvilla 2

PLATTEGRONDEN

Bij de hoofdentree kom je meteen in het atrium terecht. Deze is helemaal open tot aan de zolder vloer, waardoor er veel licht in de woning komt. Aan de linkerzijde van de woning vind je de leef vertrekken en aan de rechterzijde de sanitaire vertrekken. Doordat er een slaap- en badkamer beneden is gecreëerd is de woning levensloopbestendig.

Op de begane grond vind je ook de garage met daarachter een waskamer.

De eerste verdieping

Aan de achterzijde vind je de master bedroom met een grote badkamer inclusief een sauna. In de master bedroom is de zolder verdieping weggelaten, waardoor je vanuit het bed helemaal naar de nok kunt kijken. Vanuit de slaapkamer kijk je uit op het park.

Er is op de eerste verdieping ook een apart toilet en er zijn nog twee slaapkamers. De trap boven komt uit op een loopbrug in het atrium. En ook hier is het zichtbaar dat het atrium de verschillende volumes van elkaar scheidt.

Visualisatie plattegronden Schuurvilla

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 920 m3
Gevelbekleding Metselwerk en hout Grijs | RAL 7021
Afdekkers Zink en Beton Grijs
Gevelkozijnen Aluminium Naturel grijs | RAL 7021
Raamkozijnen Hout Naturel grijs | RAL 7021
Kozijnkader Aluminium N.t.b.
Lekdorp Aluminium RAL 7021
Dakafwerking Dakpannen Zwart mat
Kolommen Staal RAL 7021

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: XXX m3
Gevelbekleding: Metselwerk- Grijs, Hout – Naturel grijs
Gevelkozijnen: Hout – Naturel grijs
Raamkozijnen: Hout – Naturel grijs
Bouwmethodiek: Keramisch

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost