Winnaar BIM Award 2020!

De winnaars van de Contrusoft BIM Awards 2020 zijn bekend en daarbij is de houtskeletbouw woning van fam. Haga in de prijzen gevallen als winnaar in de categorie ‘kleinschalige projecten’.

De Construsoft BIM Awards worden jaarlijks uitgereikt aan partijen en projectteams die gewerkt hebben aan de beste BIM-projecten, waarbij Tekla Structures – BIM-software – een belangrijke rol heeft gespeeld.

PROJECTDOELSTLING

Nadat het ontwerp definitief was, was de opdracht voor ons engineeringsteam helder: de engineering en productie aansturing uitvoeren. De richtlijnen waren een snelle bouwtijd en hoge isolatiewaarden.

IN SLECHTS DRIE DAGEN OPBGEBOUWD

Als bouwer zijnde was het wenselijk om het casco van de woning snel wind- en waterdicht te krijgen. Daarom is er gekozen voor geprefabriceerde houtskeletbouwelementen welke snel eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Hiervoor mocht de bouwtijd niet meer dan drie dagen duren.

STEIGERLOOS EN STUC KLAAR

De woning is voorzien van een grote, open ruimte in de vorm van een vide en entresol. Daarmee waren de open ruimtes nog al bewerkelijk voor afbouw werkzaamheden. Het was dan ook wenselijk om de elementen stuc klaar vanaf de fabriek geleverd te krijgen, zodat wij geen verdere afwerking hoefden te doen. Hierdoor hoefde er ook geen steiger geplaatst te worden voor de bouw en afbouw werkzaamheden.

VERDERE VERKORTING VAN DE BOUWTIJD

In de fabriek zijn ook de binnen kozijnen, afwerklatten, elektra en WTW-installaties opgenomen in de prefab elementen om zo de bouwtijd nog verder de verkorten. Verder zijn de spanten en het staal, welke alvast voorzien waren van de benodigde bewerkingen, direct vanuit het 3D model besteld bij onderaannemers en rechtstreeks op de bouwplaats afgeleverd.

Om de bouw soepel te laten verlopen heeft de maatvoering afdeling van Buro de Haan vanuit het 3D model de woning uitgezet op de bouwplaats. Door middel van een nacontrole met 3D scannen van de ankerpunten is het 3D model gecontroleerd. Dit heeft er voor gezorgd dat alle elementen perfect op elkaar passen. Mede dankzij goede afstemming van de onderdelen van toeleveranciers was het geheel goed afgestemd op de verschillende bouwonderdelen. Dit alles om binnen de verwachtingen kwaliteit en een snelle bouwtijd te realiseren.

Meer info over deze woning? Klik hier.

Meer info over de Contrusoft BIM Awards? Klik hier.