Project omschrijving

RUSTIEKE PRAIRIEWONING

Almere – Oosterwold

EEN LANDHUIS MET AMERIKAANSE BOUWSTIJL

  • Gelijkvloerse woning
  • Waar mogelijk houten constructie in het zicht
  • Veel glas tot aan de vloer

Na hun verblijf van enkele jaren in Amerika zijn de opdrachtgevers verliefd geworden op de Amerikaanse stijl en die wilden ze graag terug zien in hun eigen droomwoning. Qua uitstraling wilden de toekomstige bewoners een warme en moderne maar toch tijdloze woning. Bij de keuze voor gevelafwerking had hout in combinatie met bakstenen of natuursteen de voorkeur.

ONTWERPVISIE

De rustieke prairie woning is opgebouwd uit drie volumes met daarop lessenaarskappen. De verschillende kaprichtingen vormen samen met de verspringende bouwvolumes een dynamisch geheel.

De woonvertrekken zijn ontworpen als één grote open ruimte met een vrije hoogte van ongeveer zes meter. De hoge ramen zorgen ervoor dat de opdrachtgevers optimaal kunnen genieten van het daglicht. In de zomermaanden zorgen de kapoverstekken aan de achtergevel voor goede zonwering in de woonkamer en het gastenverblijf.

Naast het ontwerpen van de rustieke prairie woning zijn ook de terrassen, plantenbakken en carport meegenomen in het ontwerp. Dit maakt het een totaalontwerp dat goed aansluit bij de Amerikaanse architectuurstijl die de opdrachtgever en architect voor ogen hadden.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

10.00 uur

12.00 uur

15.00 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

Bij binnenkomst in de rustieke prairiewoning valt meteen op dat de woon- en eetkamer als één grote ruimte ontworpen zijn. Vanuit de open woonkeuken hebben de bewoners het zicht op de eetkamer en de voortuin. Vanuit de grote open ruimte heb je zicht op de langgerekte achtertuin. Op de entresol boven de woonkamer is ruimte voor een kantoor. De woning is gelijkvloers ontworpen en dit betekent dat alle kamers zich op de begane grond bevinden. Dit heet ook wel levensloopbestendig. De woning beschikt over drie slaapkamers met een gezamenlijke badkamer en een gastenverblijf met eigen badkamer.

Aan de woning grenst een carport waar ruimte is voor twee auto’s.

Plattegrond landhuis Amerikaanse stijl begane grond

Begane grond

Plattegrond landhuis Amerikaanse stijl eerste verdieping

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 1062 m3
Gevelbekleding Natuursteen Antraciet
Hout (Ayous) Naturel
Gevelkozijnen Hout, triple glas Antraciet
Dakafwerking  Leipan Antraciet/zwart
Raamkozijnen Hout, triple glas Antraciet
Zetwerk Aluminium Antraciet
Kolommen  Hout Naturel
Liggers  Hout Naturel
Bouwmethodiek Houtskeletbouw

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 1062 m3
Gevelbekleding: Natuursteen – Antraciet, Hout (Ayous)- Naturel
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Dakafwerking: Leipan – Antraciet/zwart
Raamkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Zetwerk: Aluminium – Antraciet
Kolommen: Hout – Naturel
Liggers: Hout – Naturel
Bouwmethodiek: Houtskeletbouw

FOTO’S

LANDHUIS

Voor iedereen ziet een landhuis er anders uit. De één geeft de voorkeur aan een rietenkap en de ander ziet een landhuis voor zich met houten gevelbekleding.

Lees meer over landhuizen

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost