BOUWMETHODIEK KERAMISCHE BINNENWANDEN

In 2 tot 3 weken wind- en waterdicht

Groenveste hanteert standaard keramische binnenmuren. De keramische binnenmuursteen heeft in binnen- en buitenland al lange tijd haar kwaliteiten bewezen. De stenen zijn geperforeerd waardoor ze dertig procent lichter zijn dan traditionele vergelijkbare producten. Deze perforaties zorgen voor een goede thermische isolatie door middel van stilstaande lucht.

Deze wanden worden in de meest optimale omstandigheden computergestuurd en volautomatisch gelijmd met een hoog presterend cementgebonden lijmmortel. Uitsparingen zoals deuren, vensters en andere voorzieningen (lateien, kimsteen, sloffen,…) worden tijdens de productie ingewerkt. De geproduceerde wanden worden ‘just in time’ met vrachtauto’s op de bouwplaats gebracht. Hierdoor worden de wanden gegarandeerd binnen de vooropgestelde planning geplaatst, zodat het geen overlast bezorgt op de bouwplaats. Met deze binnenmuren kunnen we sneller en arbeidsvriendelijker bouwen dan de traditionele metsel- en lijmsystemen.

prefab binnenmuren

Voordelen van keramische binnenmuren zijn:

  • Een aangenaam binnenklimaat: Keramische binnenmuren slaan warmte op en geven deze langzaam weer af. Zo koelt de woning ’s nachts nooit helemaal af, waardoor er ’s morgens minder energie nodig is om de luchttemperatuur weer op het voor u aangename peil te brengen. En in de zomer blijven de wanden koel.
  • Bijzonder geluidscomfort: Keramische binnenmuurstenen hebben zeer goede geluidsisolerende eigenschappen. Dit heeft twee voordelen: er lekt minder geluid door naar de naastgelegen ruimte of naar de buren en het geluid weerkaatst minder in huis, dit draagt bij aan een prettiger geluidsbeleving in het vertrek waar men verblijft.
  • Vochtregulerend: Een gezin van vier personen produceert door condensatie al snel zo’n 10-15 liter vocht per dag (ademen, koken, douchen, wassen). Dit vocht (waterdamp) dient door ventilatie uit de woning te worden afgevoerd. Wanneer waterdamp overgaat in condens, is dit niet alleen slecht voor de gezondheid maar er kan ook schimmel ontstaan. Bij keramische binnenmuren is de kans hierop minimaal. Dit komt omdat de scherf van keramische binnenmuurstenen bestaat uit klei, een natuurlijke grondstof. Tijdens het bakproces worden in de klei minuscule poriën gevormd. Deze vele microscopische luchtholtes vergroten het isolerende vermogen. Hierdoor hebben keramische binnenmuurstenen een bijzonder laag vochtgehalte ten opzichte van andere bouwmaterialen. Het materiaal is namelijk in staat vocht op te nemen en dit ook weer af te staan. Door dit vochtregulerend gedrag schept de keramische binnenmuursteen een aangenaam en goed binnenklimaat. Bouwmaterialen met een hoger evenwichtsvochtgehalte bevatten meer vocht, isoleren minder en voelen kouder aan.