Project omschrijving

TRADITIONELE SCHUURWONING

Ansen

EEN SCHUURWONING MET EEN GROEN HART

  • Een lichte en ruimtelijke woning

  • Trap mag een markante positie innemen

  • Mix van steen en hout in verschillende kleuren

Naast bovenstaande wensen, hadden de opdrachtgevers voor deze schuurwoning nog een aantal wensen. De toekomstige bewoners gaven de voorkeur aan een traditionele schuurwoning met een zadeldak. Met het oog op de toekomst wilden de bewoners graag een werkkamer op de begane grond die in veranderd kan worden in een slaapkamer. Verder moest er op de eerste verdieping ruimte zijn voor een inloopkast in of nabij de masterbedroom en twee slaapkamers waar een tweepersoonsbed in past.

ONTWERPVISIE

De relatie tussen binnen en buiten was een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp. We zijn uitgegaan van een traditionele schuurwoning met een groen hart als zichtas. Bij het bepalen van de locatie voor de woning is er voor gezorgd dat er op elk moment van de dag voldoende daglicht naar binnen valt. De binnentuin is de centrale plek in de woning. Grote puien betrekken de groene omgeving bij het interieur. De binnentuin is de centrale plek in de woning.

De bijzondere trappartij is zowel van binnenuit als van buitenaf te ervaren doormiddel van de grote puien aan linker- en rechterzijgevel. Deze puien zorgen ook voor voldoende daglicht in de ruimtes.

ZONNESTUDIE

Zonnestudie aantekening

’s Ochtends zien we dat de zoninval tot een uur of 12 mooi door de glazen puien valt en zo de grote trappartij met binnentuin verlicht. Tegen 15.00 is de zon gedraaid en wordt de keuken goed verlicht. Tegen het eind van de avond kan men in de woonkamer de zon onder zien gaan.

 Plattegrond begane grond

10.00 uur

Plattegrond eerste verdieping

12.00 uur

Plattegrond tweede verdieping

15.00 uur

Plattegrond tweede verdieping

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

De trappartij vormt het groene hart van de woning. In de hal beleef je het groen, in de woonkamer kun je uitrusten bij het groen en op de eerste verdieping, boven de trappartij, kun je uitkijken over het groen.

De woonkamer is in het achterste deel gesitueerd zodat de bewoners kunnen uitkijken over de grasvlaktes in de omgeving. De keuken bevindt zich voor in het huis, waar veel daglicht naar binnen komt en waarbij de beleving van de achtertuin centraal staat.

 Plattegrond begane grond

Begane grond

Plattegrond eerste verdieping

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 655 m3
Gevelbekleding Baksteen Antraciet
Hout Gemixed
Gevelpannen Antraciet
Gevelkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 655 m3
Gevelbekleding: Baksteen – Antraciet, Hout – Gemixed, Gevelpannen – Antraciet
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet
Raamkozijnen: Hout – Antraciet

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost