Project omschrijving

TIJDLOZE SCHUURWONING

Giethoorn – Bodelaeke

EEN WONING MET LANGE ZICHTLIJNEN AAN DE BINNEN- EN BUITENKANT

  • Uitzicht over het water

  • Energiezuinig / neutraal

  • Strak lijnenspel

De opdrachtgevers van deze eigentijdse schuurwoning wilden vanuit de woning kunnen genieten van de waterrijke omgeving maar de privacy moest wel gewaarborgd worden. Hun voorkeur ging uit naar een strakke, warme en eenvoudige woning met een natuurlijk en licht uiterlijk.

ONTWERPVISIE

De afwisseling tussen het verticale en horizontale hout op de gevel geeft deze eigentijdse schuurwoning kracht. De inpandige veranda’s rondom de woning versterken en benadrukken dit dynamische lijnenspel. Daarnaast zorgen ze voor droge buitenruimtes en fungeren ze als zonwering van de binnenruimtes. De strakke lijnen die de woning kenmerken, zijn duidelijk zichtbaar in de prominente houten dakkapel aan de straatzijde, de eyecatcher van de woning.

Aan de straatzijde is deze woning vrij gesloten maar aan de waterzijde is de woning heel open. Grote glazen schuifpuien verbinden de binnenruimte met de buitenruimte en brengen het prachtige uitzicht over het water naar binnen. Het dak is bedekt met donkere antraciet dakpannen en dit tekent zich duidelijk af tegen de lichte houten gevelbekleding. Het dakvlak is omsloten tussen de gevels waardoor een strakke afgekaderde kap ontstaat, passend bij de strakke lijnen van de woning.

PLATTEGRONDEN

Op de begane grond van deze woning vind je een grote open woonruimte met een ruime keuken en woonkamer. Een wens van de opdrachtgevers was dat er ruimte was voor een lange eettafel dus tijdens het maken van het ontwerp heeft de architect hier rekening mee gehouden. Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond is deze woning levensloopbestendig ontworpen.

Met het oog op de toekomst speelt de garage een belangrijke rol in dit woningontwerp. Deze kan in de toekomst bij de woning worden betrokken. De garage kan ook worden getransformeerd tot een gastenverblijf.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met een gezamenlijke badkamer en er zijn twee werkruimtes.

Plattegrond begane grond

Begane grond

Plattegrond eerste verdieping

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 610 m3  
Gevelbekleding Hout (Ayous) Naturel
  Gevelpannen Antraciet/Zwart
Gevelkozijnen Kunststof, triple glas Antraciet
Dakafwerking Leipan Antraciet/Zwart
Raamkozijnen Kunststof, triple glas Antraciet
Bouwmethodiek Houtskeletbouw  

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 610 m3
Gevelbekleding: Hout (Ayous) – Naturel, Gevelpannen – Antraciet/Zwart
Gevelkozijnen: Kunststof – Antraciet, triple glas
Dakafwerking: Leipan – Antraciet/Zwart
Raamkozijnen: Kunststof – Antraciet, triple glas
Bouwmethodiek: Houtskeletbouw

FOTO’S

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost