Project omschrijving

PARKVILLA

Zwolle – Oude Mars

EEN KARAKTERISTIEKE PARKVILLA MET VEEL DAGLICHTINVAL

  • Uitgebouwde erkers en hoekkozijnen
  • De garage vormt een architectonisch geheel met de woning
  • Karakteristieke kap in verschillende richtingen

‘Een ruime gezinswoning die georiënteerd is op de groene villa wijk.’ Zo klonk de wens van de opdrachtgever toen zij deze parkvilla wilden laten bouwen. Naast de bovenstaande wensen bestond het programma van eisen ook uit een markante trap, voldoende bergruimte, vier slaapkamers en een gastenkamer.

ONTWERPVISIE

De basis voor deze woning is een vrijstaand woonhuis met garage. Door enerzijds verschillende volumes toe te voegen en anderzijds volumes weg te snijden ontstaat er een rijk gearticuleerde parkvilla. Het karakter van de woning wordt aan de buitenzijde bepaald door een rijke massa opbouw in combinatie met krachtige kozijnen. De woning is te lezen als een stevig ruw bakstenen volume met steile kappen. De bruine kleur van de gevelsteen en de keramische dakpan liggen dicht bij elkaar waardoor alle aandacht naar volume, textuur en gevelcompositie wordt getrokken.

Massamodel van de woning

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

 Plattegrond begane grond

10.00 uur

Plattegrond eerste verdieping

12.00 uur

Plattegrond tweede verdieping

15.00 uur

Plattegrond tweede verdieping

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

De woonkamer en keuken vormen op de begane grond één grote ruimte. Vanuit de royale keuken hebben de bewoners uitzicht over de hele tuin. Aan de keuken grenst de bijkeuken. Via de bijkeuken bereik je de garage.

Op de eerste verdieping bevindt zich de master bedroom met eigen badkamer. Daarnaast zijn er twee slaapkamers met gezamenlijke badkamer en apart toilet op deze verdieping. Op de tweede verdieping vind je de vierde slaapkamer, de gastenkamer en een eigen badkamer.

 Plattegrond begane grond

Begane grond

Plattegrond eerste verdieping

Eerste verdieping

Plattegrond tweede verdieping

Tweede verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 1065 m3
Gevelbekleding Baksteen Donkerbruin
Gevelpannen Bruin
Gevelkozijnen Hout Wit
Raamkozijnen Hout Wit
Bouwmethodiek Keramische bouwmethode

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 1065 m3
Gevelbekleding: Baksteen – Donkerbruin, Gevelpannen – Bruin
Gevelkozijnen: Hout – Wit
Raamkozijnen: Hout – Wit
Bouwmethodiek: Keramische bouwmethode

FOTO’S

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost