Project omschrijving

MODERNE WONING

Meppel – Nieuwveense landen

EEN WONING MET EEN OPVALLENDE LESSENAARSKAP

  • Veel daglicht

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Moderne stijl

De opdrachtgevers van deze woning hadden een huis in moderne stijl voor ogen. Gebruik van veel glas, een onderhoudsvriendelijke woning en een combinatie van hout, metselwerk en gevelpannen als afwerking hadden de voorkeur.

ONTWERPVISIE

De witte gevel in combinatie met het hout en antraciet steen geeft de woning een moderne touch. Opvallend is het gave, opvallende lessenaarsdak. Het zorgt ervoor dat de woning van binnen erg ruim oogt, dit wordt nog eens versterkt door de vele en grote ramen aan de achterkant van de woning. Bovendien vervaagt hierdoor de grens tussen binnen en buiten, waardoor de woning één lijkt met de natuur.

Deze moderne woning bestaat uit twee langwerpige volumes die haaks op elkaar staan. Eén van de langwerpige volumes loopt over in een punt. Deze is bedekt met een witte stuclaag waarbij het hout van het andere volume weer terugkomt.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

 Plattegrond begane grond

10.00 uur

Plattegrond eerste verdieping

12.00 uur

Plattegrond tweede verdieping

15.00 uur

Plattegrond tweede verdieping

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

De hal van de woning verdeelt de begane grond van de woning in twee delen. In het hoge deel van de woning vind je de woonkamer en keuken als één grote ruimte. Deze ruimte is georiënteerd op het zuiden. Aan de andere kant van de hal vind je één van de drie slaapkamers van de woning met een eigen badkamer. Dit maakt de woning levensloopbestendig. Naast de slaapkamer vind je een werkkamer.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met een gezamenlijke badkamer.

 Plattegrond begane grond

Begane grond

Plattegrond eerste verdieping

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 700 m3
Gevelbekleding Baksteen Antraciet
Hout Naturel
Gevelpannen Antraciet/Zwart
Gevelkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet
Bouwmethodiek Keramische bouwmethode

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 700 m3
Gevelbekleding: Baksteen – Antraciet, Hout – Naturel, Gevelpannen – Antraciet/Zwart
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet
Raamkozijnen: Hout – Antraciet
Bouwmethodiek: Keramische bouwmethode

FOTO’S

MODERN HUIS

Je kunt een modern huis herkennen aan de strakke vormgeving en het gebruik van glas, beton en licht. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en interactie tussen binnen en buiten.

Lees meer over moderne woningen

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost