Project omschrijving

MODERNE KUBUSWONING

Zuidwolde

EEN WARME, MODERNE WONING MET EEN STRAK LIJNENSPEL

  • Waar mogelijk houten constructie in het zicht

  • Veel glas tot aan de vloer

  • Lessenaarsdaken met een flauwe helling

Het uitgangspunt voor dit woningontwerp was een woning met meerdere volumes en grote dak overstekken. Gebruik van natuurlijke materialen had de voorkeur bijvoorbeeld een combinatie van houtengevelbekleding in combinatie met baksteen of natuursteen.

ONTWERPVISIE

De strakke, rechte lijnen zijn kenmerkend voor deze moderne woning. Deze woning past in de dichtbebouwde omgeving, maar ook in bijvoorbeeld bos- en duingebied. De minimalistische detaillering in combinatie met de open indeling is opvallend aan dit ontwerp. Door de toepassing van zonnepanelen en een warmtepomp is het officieel een nul energiewoning.

Het lijnenspel van strakke lijnen komt terug in de zijgevels. Ook hier is weer gekozen voor het gebruik van alternatieve materialen als ruw hout, wit stucwerk en antraciet metselwerk. Glazen puien zorgen voor een verlichte woonkeuken, de belangrijkste ruimte in de woning.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

10.00 uur

12.00 uur

15.00 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

Naast woon- en eetkamer heeft de woning op de begane grond een berging, toilet, garderobe en een gastenverblijf met eigen badkamer. Dit maakt de woning levensloopbestendig. Vanuit de woon- en eetkamer met open vide heb je zicht op de langgerekte tuin. Op de vide boven de woonkamer is een studieruimte. De open woonkeuken biedt zicht op de voortuin. De eerste verdieping biedt ruimte voor drie slaapkamers en een gezamenlijke badkamer.

De woning heeft een terras overkapping, wat zich ontleend voor perfecte zitgelegenheid. De grote dak overstekken dienen tevens als carport voor twee auto’s.

Plattegrond kubistische woning eerste verdieping

Begane grond

Plattegrond kubistische woning begane grond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume  614 m3   
Gevelbekleding  Natuursteen Antraciet
   Hout (Ayous) Naturel
Gevelkozijnen  Hout, triple glas  Antraciet 
Raamkozijnen  Hout, triple glas  Antraciet 
Dakafwerking  Leipan Antraciet/Zwart
Zetwerk  Aluminium    Antraciet    
Kolommen  Hout  Naturel 
Liggers  Hout  Naturel 

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 614 m3
Gevelbekleding: Natuursteen – Antraciet, Hout (Ayous) – Naturel
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Raamkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Dakafwerking: Leipan – Antraciet/Zwart
Zetwerk: Aluminium – Antraciet
Kolommen: Hout – Naturel
Liggers: Hout – Naturel

KUBUSWONING

De naam zegt eigenlijk het al: een kubuswoning bestaat uit meerdere vierkante blokken die op elkaar gestapeld zijn. Door de gevels van de verschillende kubussen met een ander materiaal af te werken, krijgt de woning een moderne uitstraling.

Lees meer over kubuswoningen

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost