Project omschrijving

MODERNE VILLA

Almere

EEN MODERNE VILLA GEBASEERD OP DE KLASSIEKE SPAANSE HACIËNDA STIJL

  • Houten geveldelen die doorlopen van binnen naar buiten

  • Mos sedum dak

  • Toepassing van CLT, waardoor grote overstekken mogelijk zijn

Het programma van eisen voor deze moderne villa bestond onder andere uit een optimale situering van de ruimtes waarbij er voldoende daglicht in de woning komt maar dat de ruimtes ook maximaal beschermd zijn tegen de zon. Daarnaast waren in elkaar doorlopende dakvormen en gevels en het toepassen van contrasterende kleuren in de gevelafwerking een wens.

Dit ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met State architecten

ONTWERPVISIE

Het concept voor dit ontwerp is een integrale speelse benadering van maximale ruimtebehoefte binnen en buiten met een slimme benadering voor positie ruimtes en volumes, installatie, constructie en bouwtechniek.

Voor het ontwerp van deze villa was de Spaanse haciënda stijl het vertrekpunt. Deze stijl kenmerkt zich door dakvormen en gevelvolumes die in elkaar overgaan. Dit uitgangspunt hebben we een eigentijdse invulling gegeven met kenmerken die passen bij de eigen duurzame manier van leven in het gebied Oosterwold. Zo heeft de woning een optimale situering van ruimtes ten opzichte van de tuin met maximaal daglicht en maximaal bescherming tegen de zon met grote overstekken. Deze grote overstekken kunnen door de toepassing van een massief houten bouwconstructie, het CLT bouwsysteem, worden gemaakt. Het CLT bouwsysteem zorgt voor slanke wand en vloerafmetingen. Hierdoor is een minimalistisch lijnenspel mogelijk met grote overstekken. Dit draagt bij aan het binnen- en buitenconcept.

Het speelse karakter van de volumes wordt benadrukt door toepassing van verschillende materialen zoals glad wit stucwerk in combinatie met donker grijs stucwerk om het contrast tussen de volumes te benadrukken. De gevels worden ingevuld met houten verticale delen en zwartgrijze aluminium kozijnen in een vast stucwerk kader. De houten geveldelen die doorlopen van binnen naar buiten zorgen voor een binnen-buiten gevoel. De in hoogte verschillende dakvlakken zijn bekleed met mos sedum. Het hoofddak is op maat voorzien van geïntegreerde zonnepanelen die mooi wegvallen in het dakvlak.

PLATTEGRONDEN

Alle verblijfsruimten vind je aan de zijgevels en achtergevel. Een open verbinding met de verdieping zorgt voor meer contact tussen de gebruikers van de woning. Zowel de keuken, eetkamer en woonkamer hebben een uniek karakter door de positie en ruimtelijke ervaring, maar deze verblijfruimtes zijn ook open aan elkaar verbonden waardoor er één geheel ontstaat. De keuken, trap en het interieurelement met de piano zijn in één lijn ontworpen wat zorgt voor verbondenheid in de leefruimte. Het unieke karakter van deze ruimtes wordt gekenmerkt door de afzonderlijke overdekte buitenruimtes waarbij de tuin vanuit elke ruimte anders wordt beleefd. Aan de voorgevel bevinden zich de verkeersruimten en installatie van de woning waarbij alle ruimten aan zijn verbonden. Doordat de badkamer en keuken zich dichtbij de warmtebron bevinden, waren er korte leidingen nodig en dit draagt bij aan de duurzaamheid van deze villa.

Plattegrond begane grond

Begane grond

Plattegrond eerste verdieping

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Gevelbekleding Stucwerk Glad wit
Stucwerk Donker grijs
Hout Naturel
Gevelkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet
Bouwmethodiek Cross Laminated Timber (CLT)

WONINGKENMERKEN

Gevelbekleding: Stucwerk – Glad wit, Stucwerk – Donker grijs, Hout – Naturel
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet
Raamkozijnen: Hout – Antraciet
Raamkozijnen: Hout – Antraciet
Bouwmethodiek: Cross Laminated Timber (CLT)

FOTO’S

DE OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP