Project omschrijving

MODERNE SCHUURWONING

Almere – Nobelhorst

EEN WONING MET EEN DIRECTE RELATIE TUSSEN BINNEN EN BUITEN

  • Tuingerichte woning

  • Ontwerp van een moderne schuurwoning

  • Slim gebruik maken van dakoverstekken

De opdrachtgevers vonden het belangrijk dat binnen en buiten met elkaar in verbinding staan. Een schuurwoning met een modern tintje had de voorkeur. Dak overstekken moesten er voor zorgen dat er slim gebruik gemaakt kon worden van zonwering en zontoetreding. Daarnaast moest de woning energieneutraal zijn en moest er een mogelijkheid zijn voor een laadpaal.

ONTWERPVISIE

Deze schuurwoning is gebouwd in een wijk met een rustieke en bosachtige sfeer. Bij het ontwerp is de architect uitgegaan van een moderne schuurwoning die opvalt maar niet overheersend is in de omgeving.

De woning bestaat uit een hoofdvolume met twee gekoppelde bijgebouwen. De doorlopende dak- en boeilijnen zorgen voor eenheid in het ontwerp. In het hoofdvolume bevinden zich de woonvertrekken die door grote glazen puien een sterke verbinding hebben met een groot deel van de tuin. De modern ogende boeilijnen in combinatie met het metselwerk en de houtengevelbekleding vormen samen de uitstraling van de moderne schuurwoning. De grote gemetselde schoorsteen is de blikvanger van de woning.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

Moderne Schuurwoning - Zonnestudie 10 uur

10.00 uur

Moderne Schuurwoning - Zonnestudie 12 uur

10.00 uur

Moderne Schuurwoning - Zonnestudie 15 uur

10.00 uur

Moderne Schuurwoning - Zonnestudie 17 uur

10.00 uur

PLATTEGRONDEN 

De keuken, woon- en eetkamer zijn de centrale ruimtes in de woning. De ruime keuken met kookeiland en eetkamer zijn tuingericht en in verbinding met het terras. Het kantoor op de begane grond kan eenvoudig omgebouwd worden tot slaapkamer. Dit maakt de woning levensloopbestendig. Op de verdieping bevindt zich een master bedroom met inloopkast en badkamer. Daarnaast zijn er twee gelijke slaapkamers met elk een eigen badkamer.

Begane grond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 610 m3    
Gevelbekleding  Metselwerk  Antraciet
   Gevelpannen  Antraciet/Zwart 
   Hout (Ayous)   Naturel   
Gevelkozijnen  Kunststof, triple glas  Antraciet 
Raamkozijnen  Kunststof, triple glas  Antraciet 
Dakafwerking   Leipan Antraciet/ zwart  
Windveren  Hout Wit 
Bouwmethodiek Keramische bouwmethode

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 610 m3
Gevelbekleding Metselwerk – Antraciet, Gevelpannen – Antraciet/Zwart, Hout (Ayous) – Naturel
Gevelkozijnen: Kunststof – Antraciet, triple glas
Raamkozijnen: Kunststof – Antraciet, triple glas
Dakafwerking: Leipan – Antraciet/ zwart
Windveren: Hout – Wit
Bouwmethodiek: Keramische bouwmethode

FOTO’S

MODERN HUIS

Je kunt een modern huis herkennen aan de strakke vormgeving en het gebruik van glas, beton en licht. De kracht van een modern huis zit hem in eenvoud. Daarom houden we in de ontwerpfase van een modern huis ‘less is more’ in ons achterhoofd.

Lees meer over moderne woningen

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost