Project omschrijving

MODERNE KUBISTISCHE WONING

Meppel – Oevers E

EEN WONING EN BEDRIJFSPAND IN DEZELFDE KUBISTISCHE STIJL

  • Gebruik van glazen puien

  • Groot dakterras op het zuiden

  • Woning en kantoor in moderne kubistische stijl

De opdrachtgevers wilden een woning en bedrijfspand in dezelfde kubistische stijl die past in de omgeving. Voor de gevelafwerking gaven ze de voorkeur aan stucwerk afgewisseld met houten gevelbekleding en bakstenen. Onderhoudsvriendelijkheid speelde bij deze keuze een belangrijke rol.

ONTWERPVISIE

Het ontwerp is gebaseerd op een moderne, kubistische stijl. Passend in de omgeving en volgens het beeldkwaliteitsplan. Bij dit ontwerp gaat het om een woning in combinatie met een bedrijfspand, waarbij de nadruk ligt op de woning. Het uitzicht vanuit de woning en kantoor is op het zuidoosten gericht. Door glazen puien is er een gaaf uitzicht op de straat gecreëerd.

Er is gekozen voor een strakke vormgeving in combinatie met eigentijdse materialen. Voor de gevelafwerking is onder andere gebruikgemaakt van baksteen. Deze baksteen is een slanke steen, om zo de horizontale lijnen in de woning te benadrukken. Materialen die gebruikt worden in de woning, zijn ook toegepast in het bedrijfspand.

Om dit gebouw te laten voldoen aan de recentste duurzaamheidseisen, is er gekozen voor een aardwarmtepomp met buffervaten, gezamenlijk voor woning en kantoor. Daarnaast is ook gekozen voor zonnepanelen.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

10.00 uur

12.00 uur

Zonnestudie

15.00 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

De woonkamer, eetkamer en keuken dienen als één grote leefruimte. De hal met uitgesproken trap is ruim, mede dankzij de vide. Daarnaast bevindt zich een master bedroom met inloopkast en badkamer op de begane grond. Dit maakt de woning levensloopbestendig. De bijkeuken met sluis is de verbindende factor naar het achterliggende bedrijfspand.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee identieke slaapkamers, een berging en een gezamenlijke badkamer. De ruime overloop heeft daarnaast ook ruimte voor een rustige werkplek. Verder kun je vanaf de eerste verdieping het grote dakterras bereiken.

Begane grond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume  843m3  excl. kantoor en bedrijfshal 
Gevelbekleding  Stuckwerk Wit
   Metselwerk Antraciet
Hout(Ayoub)  Naturel  
Gevelkozijnen  Hout/kunstof/aluminium  Antraciet 
Dakrandafwerking  Aluminium    Antraciet    
Raamkozijnen  Hout, triple glas  Antraciet 
Lekdorpel Aluminium    Antraciet    

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 843m3 excl. kantoor en bedrijfshal
Gevelbekleding: Stuckwerk- Wit, Metselwerk – Antraciet, Hout(Ayoub) – Naturel
Gevelkozijnen: Hout/kunstof/aluminium – Antraciet
Dakrandafwerking: Aluminium – Antraciet
Raamkozijnen: Hout, triple glas – Antraciet
Lekdorpel: Aluminium – Antraciet

KUBUSWONING

De naam zegt eigenlijk het al: een kubuswoning bestaat uit meerdere vierkante blokken die op elkaar gestapeld zijn. Door de gevels van de verschillende kubussen met een ander materiaal af te werken, krijgt de woning een moderne uitstraling.

Lees meer over kubuswoningen

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost