Project omschrijving

MODERNE BOERDERIJWONING

Assen

MODERN, MAAR PASSEND IN HET OUDE, VERTROUWDE STRAATBEELD

  • Landelijk en modern uiterlijk

  • Grote puien

  • Levensloopbestendig

De opdrachtgevers van deze landelijke boerderijwoning wilden een moderne woning die past in het oude straatbeeld. Een schuurwoning met een modern en landelijk uiterlijk had de voorkeur. Grote puien moesten zorgen voor uitzicht over de Drentse omgeving.

ONTWERPVISIE

Te midden van een natuurrijke omgeving met vele Drentse woonboerderij, wordt er plaatst gemaakt voor een moderne schuurwoning. De woning is opgesplitst in een achter- en voorhuis. Waarbij het achterhuis uitdijt, dit refereert naar de typische Drentse woonboerderijtjes. De boerderijtjes zijn veelal bedekt met riet en dakpannen, in plaats van riet hebben wij gekozen voor grijs staalplaat. Dit is modern en onderhoudsvriendelijk. Om de omgeving te betrekken bij het interieur hebben we voor grote puien gekozen. Dit zorgt voor een gaaf uitzicht vanuit de woning.

De zijkanten van de woning zijn open, met aan de westzijde nog een groot overstek voor overdekt terras. Aan beide zijden is de opvallende kap een element wat uitspringt. Kenmerkend voor de woning is de open organisatie. In vrijwel elke ruimte heb je door de grote glazen puien contact met buiten.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

Zonnestudie boerderijwoning 10 uur

10.00 uur

Zonnestudie boerderijwoning 12 uur

12.00 uur

Zonnestudie boerderijwoning 15 uur

15.00 uur

Zonnestudie boerderijwoning 17 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN 

De keuken is ruimtelijk opgezet en heeft verbinding met het terras op de noordzijde. Vanuit de keuken hebben de bewoners uitzicht op de Drentse vaart. De hal verbindt de landelijke keuken met de moderne woonkamer. Hier is plaats gemaakt voor een fijne zithoek op de oostzijde. ’s Ochtends bij opkomende zon is dit een fijne plek om te zitten. In de woonkamer heb je een fijn uitzicht over de grote voortuin. De woning is levensloopbestendig want er is een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met een gezamenlijke badkamer.

Plattegrond boerderijwoning begane grond
Plattegrond boerderijwoning eerste verdieping

Begane grond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 785 m3
Gevelbekleding Baksteen Rood
Gevelkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet
Dakafwerking Dakpannen/staalplaat Antraciet/grijs
Windveren Aluminium Wit/grijs

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 785 m3

Gevelbekleding: Baksteen Rood

Gevelkozijnen: Hout Antraciet

Raamkozijnen: Hout Antraciet

Dakafwerking: Dakpannen/staalplaatAntraciet/grijs

Windveren: AluminiumWit/grijs

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost