Project omschrijving

LEVENSLOOPBESTENDIGE SCHUURWONING

LEVENSLOOPBESTENDIGE SCHUURWONING

Rolde – Nooitgedacht

EEN WONING WAARBIJ BINNEN EN BUITEN IN ELKAAR OVERLOPEN

  • Woning geïntegreerd met het landschap

  • Levensloopbestendige woning

  • Optimaal gebruik maken van daglicht en zonnewarmte

De opdrachtgevers van deze levensloopbestendige schuurwoning wilden een duurzame en energie neutrale woning met een moderne touch. Een onderhoudsvriendelijke tuin als verlengde van de woning was een van de wensen van de toekomstige bewoners. Unieke woonobjecten moesten de woning een moderne uitstraling geven.

ONTWERPVISIE

Zorgeloos, comfortabel en duurzaam waren de uitgangspunten bij dit woningontwerp. Dankzij het slimme ontwerp is de woning comfortabel, zowel nu als in de toekomst. De woning is gelijkvloers en biedt ruimte voor het ouder worden.

Deze levensloopbestendige woning is gebouwd op een plaats waar ooit onherbergzame, moerasachtige heidevelden lagen. De grote glazen puien vervagen de grens tussen binnen en buiten waardoor de woning één lijkt met de natuur. Het vele glas in de woonkamer op het zuiden biedt veel uitzicht naar buiten. Het beschutte terras voor de woonkamer biedt een aangename beschutte plek.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

10.00 uur

12.00 uur

15.00 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN 

Deze schuurwoning is volledig gelijkvloers ontworpen. De brede hal verdeelt de woning in tweeën. Met aan de ene kant de primaire woonfuncties als een grote woonkamer en keuken en aan de andere kant de ondersteunende woonfuncties. De slaapkamer grenst aan de woonkamer en keuken. Ondersteunende functies als logeerkamer, kantoor, bijkeuken en badkamer bevinden zich naast de slaapkamer.

levensloopbestendige schuurwoning plattegrond

Begane grond

levensloopbestendige schuurwoning plattegrond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 764 m3
Gevelbekleding Baksteen Antraciet
Hout Zwart Douglas
Keramische dakpannen Antraciet/Zwart
Zetwerk Zink Zink
Gevelkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet
Bouwmethodiek Houtskeletbouw

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 764 m3
Gevelbekleding: Baksteen – Antraciet, Hout – Zwart Douglas, Keramische dakpannen – Antraciet/Zwart
Zetwerk: Zink
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet
Raamkozijnen: Hout – Antraciet
Bouwmethodiek: Houtskeletbouw

FOTO’S

LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING

De naam zegt het eigenlijk al: een levensloopbestendige woning is zo gebouwd en ingedeeld dat je er zo lang mogelijk kunt wonen. Tijdens het bepalen van de indeling, houden we rekening met de voorzieningen die je wellicht nodig hebt in de toekomst.

Lees meer over levensloopbestendig wonen
Gonnie en Girbe Buist
“Er werd goed geluisterd naar onze wensen en we zijn goed begeleid tijdens het hele proces. We hebben écht samengewerkt met een geweldige woning als resultaat waar we nog elke dag trots op zijn en nog jaren van willen genieten.”
Gonnie en Girbe Buist, Nooitgedacht

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost