Project omschrijving

LANDELIJKE SCHUURWONING

Almere – Oosterwold

MOOI, UNIEK EN FUNCTIONEEL

  • Uitzicht over de tuin

  • Warm en speels interieur

  • Duurzaam en onderhoudsvrij

De opdrachtgevers wilden een woning met een landelijk uiterlijk en een warme en speelse innerlijk.  Dit was het uitgangspunt waar onze architect mee aan de slag gegaan is. Met het oog op de toekomst wilden de bewoners een flexibele indeling: in de toekomst moet de woning levensloopbestendig gemaakt kunnen worden.

ONTWERPVISIE

De grote houten spanten geven deze schuurwoning een landelijk uiterlijk. Er is gekozen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. De combinatie van houtengevelbekleding met metselwerk versterkt de landelijke uitstraling.

De opzet van de schuurwoning is enigszins flexibel. In de toekomst kan de woning levensloopbestendig gemaakt worden. Bij de oriëntatie van de woning speelde privacy een belangrijke rol. De woning is zo op de kavel gezet dat de woning georiënteerd is op de tuin en het omliggende bos.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

10.00 uur

12.00 uur

Zonnestudie

15.00 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

Je komt binnen in een grote hal, via deze weg beland je in de woonkamer. De woonkamer en keuken worden niet afgesloten. Door middel van een scheidingswand zorgt het wel voor voldoende privacy in beide kamers. Met de grote glazen pui betrek je buiten als het ware met het interieur. Op de begane grond kan in de toekomst een slaapkamer gerealiseerd worden waardoor een verbouwing op de oude dag wordt voorkomen. Dit maakt de woning levensloopbestendig.

Vanaf de vide op de eerste verdieping kijk je uit over de woonkamer. Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers en een centrale badkamer. Op de overloop is een werkplek gecreëerd.

Begane grond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 746 m3 exclusief veranda
Gevelbekleding Metselwerk Rood/Bruin
Hout Zwart
Gevelkozijnen Hout, triple glas Antraciet
Lekdorpel Aluminium Antraciet / Staal
Dakafwerking Keramische dakpannen Antraciet / Zwart
Raamkozijnen Hout Antraciet
Windveren Aluminium Wit
Spanten Hout Naturel
Bouwmethodiek Houtskeletbouw

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 746 m3 exclusief veranda
Gevelbekleding: Metselwerk – Rood/Bruin, Hout – Zwart
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Lekdorpel: Aluminium – Antraciet / Staal
Dakafwerking: Keramische dakpannen – Antraciet / Zwart
Raamkozijnen: Hout – Antraciet
Windveren: Aluminium – Wit
Spanten: Hout – Naturel
Bouwmethodiek: Houtskeletbouw

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost