Project omschrijving

LANDELIJKE BOSWACHTERSWONING

Almere – Nobelhorst

EEN WONING DIE PERFECT AANSLUIT OP DE BOSRIJKE OMGEVING

  • Vrij uitzicht op het bos

  • Natuurlijke materialen

  • Schoorsteen voor binnen en buiten open haard

De landelijke boswachterswoning staat aan de rand van het bos. Het ontwerp moest qua sfeer passen bij de plek waar de woning staat. De opdrachtgevers gaven de voorkeur aan een landelijke villa met het aanzien van een schuurwoning. Het gebruik van natuurlijke materialen was een wens vanuit de gemeente.

ONTWERPVISIE

De boswachterswoning heeft lage gootlijnen en een verspringende kap die met riet gedekt is. Hierbij hebben we rekening gehouden met het uitzicht op de bosrand. Het ontwerp heeft de stijl van een landelijke villa in combinatie met het aanzien van een schuurwoning. De grote schoorsteen van de binnen en buiten openhaard is een karakteristiek element in het ontwerp. Het landelijke karakter van de woning wordt benadrukt door de houten gevelbekleding in combinatie met het metselwerk van donkere bakstenen.

“We hebben elke dag een beetje een vakantiegevoel. Als we ’s morgens vroeg naar buiten kijken, zien we de reeën grazen aan de bosrand. Heel bijzonder. Het is ons huis op een droomplek.”

– Familie Elzinga

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

10.00 uur

12.00 uur

15.00 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

De landelijke boswachterswoning heeft een ruimtelijk interieur. Op de begane grond vind je een Grote woonkeuken met een aansluitende eetkamer. De eetkamer loopt over in een royale woonkamer. De bewoners wilden ook graag een kantoorruimte op de begane grond. Deze bereik je via de hal. Hier vind je ook de trap naar de eerste verdieping. Op de bovenverdieping bevinden zich drie slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet.

Begane grond

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 600 m3
Gevelbekleding Baksteen Antraciet
Gevelhout Siberisch Lariks Waxed wood naturel
Speklaag Natuursteen Antraciet
Dakbedekking Riet Naturel
Gevelkozijnen Hout Antraciet
Raamkozijnen Hout Antraciet
Bouwmethodiek Houtskeletbouw

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 600 m3
Gevelbekleding: Baksteen – Antraciet
Gevelhout: Siberisch Lariks – Waxed wood naturel
Speklaag: Natuursteen – Antraciet
Dakbedekking: Riet – Naturel
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet
Raamkozijnen: Hout – Antraciet
Bouwmethodiek: Houtskeletbouw

FOTO’S

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost