In Bovensmilde, gemeente Midden-Drenthe, is GroenVeste afgelopen week begonnen met het bouwen van deze stoere, robuuste schuurwoning.

DE EKOKIST

Bij een traditioneel bouwproces wordt een fundering (op staal) opgemetseld middels een trasraam op een betonnen strook. Dit zorgt echter voor relatief weinig isolatie. Bij GroenVeste pakken we dit anders aan. Bij dit project is gebruik gemaakt van een Ekokist. Middels een Ekokist kan eenvoudig isolerend gefundeerd worden. De Ekokist neemt de constructie van de strokenfundering met het opgaande metselwerk volledig over. De Ekokist wordt koud geplaatst op de vaste grondlaag en wordt vastgezet met ankerpennen. Vervolgens kan de kist direct afgestort worden waardoor de fundering binnen twee dagen op peil is. Dit funderingssysteem is kostenbesparend, duurzaam én conform het bouwbesluit.

Na slechts drie dagen is de geprefabriceerde verdiepingsvloer al gelegd, waardoor de spreekwoordelijke ‘deksel’ er op zit. De bouwvakkers zullen nu de voorbereidingen gaan treffen voor het plaatsen van de wanden.

VOORDELEN VAN DE EKOKIST

  • Snellere bouwtijd
  • Kostenbesparing
  • Optimale thermische isolatie en perfecte aansluiting op vloer en spouwisolatie waardoor je geen koudebruggen of optrekkend vocht hebt.
  • Betere drukverdeling, en dus minder zettingsverschillen.