BUITEN WARM, BINNEN KOEL

Alleen al wanneer je terugdenkt aan de hittegolven van afgelopen zomers breekt het zweet je al uit. Wat zou er dan lekkerder zijn dan een aangename koele woning?

DUURZAAM BOUWEN

Bij het ontwerpen van een woning wordt er vaak geen of te weinig aandacht besteed aan een comfortabel binnenklimaat. Zonnewarmte bijvoorbeeld kan optimaal gebruikt worden door een ideale oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon. Andersom juist kan door het toepassen van specifieke ontwerpelementen zontoetreding in de warmste maanden van het jaar geminimaliseerd worden zodat de woning veel minder snel opwarmt. De hoge isolatiewaarden waar tegenwoordig mee gebouwd worden hebben namelijk ook tot gevolg dat warmte die eenmaal binnen is er niet zo snel meer uit gaat.

ZONDER AIRCO

Een goed ontwerp in combinatie met hoogwaardige isolatiematerialen zorgen dus voor een optimale hittebescherming in de zomer. Wanneer daar een warmtepomp met vloerverwarming aan wordt toegevoegd ontstaat er een heel efficiënte combinatie. Het grote voordeel van een warmtepomp is namelijk dat deze ook koud water kan oppompen. Door het koude water door de leidingen van de vloerverwarming te laten lopen kun je de vloerverwarming inzetten om de woning te koelen.

Lees hier meer over duurzaam bouwen.

Zonnestudie woning