Project omschrijving

MODERNE WATERVILLA

Giethoorn – Bodelaeke

EEN WONING MET HET OMLIGGENDE WATER ALS UITGANGSPUNT

  • Panoramaview over waterrijke omgeving

  • Verspringende woonruimtes

  • Hellend dak met zonnepanelen

‘Een woning met moderne vormgeving en gevelcompositie.’ De kapvormen van zowel het woongedeelte als de garage en het gastenverblijf in de zelfde stijl en  zonnepanelen op het dak waren een wens van de bewoners. Deze watervilla staat in een waterrijke omgeving en hier wilden de opdrachtgevers zowel van binnen als van buiten van kunnen genieten. Daarom waren terrassen aan west-, zuid en oostzijde en het gebruik van veel glas onderdeel van het programma van eisen.

ONTWERPVISIE

De omgeving en duurzaamheid waren belangrijke uitgangspunten voor dit woningontwerp. De watervilla is een nulenergiewoning. Dat betekent dat de woning even veel energie gebruikt als dat het zelf oplevert. Door middel van een aardwarmtepomp en zonnepanelen is dit gerealiseerd.

De achtergevel van de woning bestaat voor een groot deel uit glazenpuien en hoekramen. Dit zorgt voor een panoramaview over Nationaal Park de Weerribben-Wieden. De woning heeft een zadeldak met uitsneden die terrassen en loopassen vormen.

ZONNESTUDIE

Een woning ontwerpen doen wij niet zonder een zonnestudie uit te voeren. Aan de hand van de zonnestudie wordt de woning ideaal gepositioneerd op de kavel. Hierbij wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld met daglichtinval maar ook met de opbrengst van zonnepanelen.

Zonnestudie 10 uur

10.00 uur

Zonnestudie 12 uur

12.00 uur

Zonnestudie 15 uur

15.00 uur

Zonnestudie 17 uur

17.00 uur

PLATTEGRONDEN

Op de begane grond van de woning vind je de woonkamer, eetkamer en keuken als één grote ruimte. Daarnaast vind je er een ruimte om te werken. Deze staat in contact met de woonkamer. Verder is er een slaapkamer met eigen badkamer en sauna. Vanuit de woonkamer kun je via een rechte steektrap naar de eerste verdieping. Op deze verdieping is ruimte voor drie slaapkamers en een gezamenlijke badkamer.

Aan de voorzijde van de woning bevinden zich de garage en het gastenverblijf. Het gastenverblijf was één van de wensen van de opdrachtgevers. De kap tussen de woning en het gastenverblijf dient als carport voor twee auto’s en is de verbinding tussen beide verblijfsruimtes.

 Plattegrond begane grond

Begane grond

Plattegrond eerste verdieping

Eerste verdieping

VISUALISATIES

WONINGKENMERKEN

Woonvolume 750 m3
Gevelbekleding Baksteen Antraciet
Gevelbekleding Gevelpannen Antraciet/Zwart
Kunststof Houtlook
Gevelkozijnen Hout, triple glas Antraciet
Dakafwerking Leipan Antraciet/Zwart
Raamkozijnen Hout, triple glas Antraciet
Boeidelen Hout Antraciet
Bouwmethodiek Keramische bouwmethodiek

WONINGKENMERKEN

Woonvolume: 750 m3
Gevelbekleding: Baksteen – Antraciet
Gevelbekleding: Gevelpannen – Antraciet/Zwart, Kunststof – Houtlook
Gevelkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Dakafwerking: Leipan – Antraciet/Zwart
Raamkozijnen: Hout – Antraciet, triple glas
Boeidelen: Hout – Antraciet
Bouwmethodiek: Keramische bouwmethodiek

FOTO’S

VILLA

Een villa laat zich niet op één manier omschrijven. Villa’s zijn er in allerlei soorten en hebben geen vaste bouwstijl. Of je nu kiest voor een moderne villa met een strak uiterlijk of een karakteristieke parkvilla. Alles is mogelijk.

Lees meer over villa’s

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost