Project omschrijving

WONINGKENMERKEN

 
Gevelbekleding Stucwerk Glad wit
Stucwerk Donker grijs
Hout Naturel
Gevelkozijnen Hout Antraciet
 
Raamkozijnen Hout Antraciet

Dit ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met IHC architecten

UITGANGSPUNTEN VOOR ONTWERP

Functioneel

  • Optimale situering van de ruimtes met maximaal daglicht

  • Optimale situering van de ruimtes met maximale bescherming tegen de zon

  • Toepassing van CLT, waardoor grote overstekken mogelijk zijn

  • Geïntegreerde zonnepanelen in dakvlak

Uitstraling

  • Ontwerp gebaseerd op Spaanse Haciënda stijl

  • Dakvormen en gevelvolumes vloeien in elkaar over

  • Toepassing van glad wit stucwerk icm met donker grijs stucwerk

  • Houten geveldelen die doorlopen van binnen naar buiten

  • Mos sedum dak

PROJECTOMSCHRIJVING

Het concept voor dit ontwerp is een integrale speelse benadering van maximale ruimtebehoefte binnen en buiten met een slimme benadering voor positie ruimtes en volumes, installatie, constructie en bouwtechniek.

Vertrekpunt voor het ontwerp van deze villa was de klassieke spaanse hacienda stijl. Deze stijl kenmerkt zich door dakvormen en gevelvolumes die in elkaar overgaan. Dit uitgangspunt hebben we een eigentijdse invulling gegeven met kenmerken die passen bij de eigen duurzame manier van leven in het gebied Oosterwold.

Zo heeft de woning een optimale situering van ruimtes ten opzichte van de tuin met maximaal daglicht en maximaal bescherming tegen de zon met grote overstekken. Deze grote overstekken kunnen door de toepassing van een massief houten bouwconstructie, het CLT bouwsysteem, worden gemaakt. Het CLT bouwsysteem zorgt voor slanke wand en vloerafmetingen. Hierdoor is een minimalistisch lijnenspel mogelijk met grote overstekken. Dit draagt bij aan het binnen en buiten concept.  Het speelse karakter van de volumes wordt benadrukt door toepassing van verschillende materialen zoals glad wit stucwerk in combinatie met donker grijs stucwerk om het contrast tussen de volumes te benadrukken. De gevels worden ingevuld met houten verticale delen en zwartgrijze aluminium kozijnen in een vast stucwerk kader. De houten geveldelen die doorlopen van binnen naar buiten zorgen voor een binnen-buiten gevoel. De speelse dakvlakken verschillend in hoogte bekleed met mos sedum integreren het ontwerp in de groene omgeving van Oosterwold.

Alle verblijfsruimten zijn aan de zijgevels en achtergevel gesitueerd door een open verbinding met de verdieping voor meer contact tussen te gebruikers van de woning. Zowel de keuken, eetkamer en woonkamer hebben een uniek karakter door de positie en ruimtelijke ervaring, maar deze verblijfruimtes zijn ook open aan elkaar verbonden waardoor er één geheel ontstaat. Ook zorgt de positie in één lijn van de keuken, trap en interieur element met piano voor de verbondenheid van deze leefruimte. Het unieke karakter van deze ruimtes wordt gekenmerkt door de afzonderlijke overdekte buitenruimtes waarbij elke ruimte een andere beleving van de tuin wordt ervaren. Aan de voorgevel bevinden zich de verkeersruimten en installatie van de woning waarbij alle ruimten aan zijn verbonden. Doordat de badkamer en keuken kort bij de warmtebron zijn gepositioneerd met korte leidinglengtes wordt het project duurzaam. Het hoofddak is op maat voorzien van geïntegreerde zonnepanelen die mooi wegvallen in het dakvlak.

PLATTEGRONDEN 

Begane grond

Eerste verdieping

GALERIJ

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Verkoopadviseur Joost