Project omschrijving

Opdracht:                                                                                               Woning Meppel
Architect:                                                                                                Folkert Bijlsma

Het ontwerp

Het ontwerp zelf is gebaseerd op een moderne, kubistische stijl. Passend in de omgeving en volgens het beeldkwaliteitsplan. Het refereert aan een eerder ontwerp welke Groenveste een tijdje terug presenteerde; woning Madelief
Het uitzicht vanuit de woning en kantoor is op het zuidoosten gericht. Door glazen puien is er een gaaf uitzicht op de straat gecreëerd. 

De woonkamer, eetkamer en keuken dienen als een grote leefruimte. De hal met uitgesproken trap is ruim, mede dankzij de vide. Daarnaast bevind zich er op de begane grond een masterbedroom met inloopkast en badkamer. De bijkeuken met sluis is de verbindende factor naar het achterliggende bedrijfspand.  

Op de eerste verdieping bevinden zich twee identieke slaapkamers, een berging en een gezamenlijke badkamer. De ruime overloop heeft daarnaast ook ruimte voor een rustige werkplek. Verder is het grote dakterras een opvallend verschijnsel.

Materialen

Er is gekozen voor een strakke vormgeving in combinatie met eigentijdse materialen. Wens was veel stucwerk wisselend met houten gevelbekleding en bakstenen. Deze baksteen is een slanke steen, om zo de horizontale lijnen in de woning te benadrukken. Materialen die gebruikt worden in de woning, zijn ook toegepast in het bedrijfspand.
 

Technisch

Om dit gebouw te laten voldoen aan de recentste duurzaamheidseisen, is er gekozen voor een aardwarmte pomp met buffervaten, gezamenlijk voor woning en kantoor. Daarnaast is ook gekozen voor zonnepanelen.