Project omschrijving

opdracht:                                                                                                           Nieuwbouw woning
architect:                                                                                                            Folkert Bijlsma


omschrijving:                                                                                        

Energiezuinig, ontworpen onder architectuur en kwaliteit. Elementen die samenkomen in deze woning, Lise.  De woning wordt gerealiseerd in Almere.

” Het moet een mooi uniek ontwerp worden, maar het moet wel functioneel zijn ” met dit uitgangspunt gingen onze architecten aan de slag. Uiteindelijk kwamen ze tot een eigentijdse schuurwoning. De opzet is enigszins flexibel.

Je komt binnen in een grote hal, via deze weg beland je in de woonkamer. De woonkamer en keuken worden niet afgesloten. Door middel van een scheidingswand zorgt het wel voor voldoende privacy in beide kamers. Deze ruimtes zijn gericht op de tuin en het bos. Met de grote glazen pui betrek je buiten als het ware met het interieur. Op de begane grond zou in de toekomst nog een slaapkamer gerealiseerd kunnen worden.

De architecten hebben duurzame materialen toegepast. Duurzaam maar ook onderhoudsvriendelijk. Hierbij is er een combinatie ontstaan van houten gevelbekleding met natuurstenen metselwerk.