Project omschrijving

opdracht:                                                                                                           Nieuwbouw woning
architect:                                                                                                              Folkert Bijlsma


omschrijving:

Deze woning is ontworpen voor een wijkje wel in de toekomst een rustieke, bosachtige sfeer moeten uitademen. De opdrachtgever en Groenveste vinden het daarom ook gepast dat er bij het ontwerp wordt uitgegaan van een eigentijdse schuurwoning die opvalt maar niet overheersend is in zijn omgeving.

De woning is opgebouwd uit een hoofdvolume waaraan een tweetal bijgebouw zijn gekoppeld. De doorlopende dak- en boeilijnen zorgen voor eenheid in het ontwerp. In het hoofdvolume bevinden zich de woonvertrekken die door grote glaspuien een sterke verbinding hebben met een groot deel van de tuin. De modern ogende boeilijnen in combinatie met het metselwerk en de houten gevelbekleding vormen samen de uitstraling van de eigentijdse schuurwoning. Daarbij is het de grote gemetselde schoorsteen die de blikvanger vormt van de woning.

De keuken, woon- en eetkamer zijn de centrale ruimtes in de woning. De ruime keuken met kookeiland en eetkamer staan zijn tuingericht en in verbinding met het terras. In de toekomst kan het kantoor eenvoudig omgebouwd worden tot slaapkamer. Dit maakt de woning onder andere levensloopbestendig. Op de verdieping bevind zich een master bedroom met inloopkast en badkamer. Daarnaast bevinden er zich ook twee gelijke kinderkamers met elk een eigen badkamer.