Project omschrijving

opdracht:
locatie:     
architect: 


omschrijving:

De moderne woning
Nieuwveense landen
Folkert Bijlsma

Een gave moderne schuurwoningen met natuurlijke materialen. Er is gekozen voor wit pleisterwerk in combinatie met hout en antraciet stenen. Natuurlijke materialen met veel wit, datzelfde wit hebben we terug laten komen in het interieur.

De witte gevel in combinatie met hout geeft deze woning een moderne touch. Opvallend is de uitstekende gevel deze komt goed tot zijn recht zo haaks op het platte dak.

Het gevoel van ruimte, gecreëerd door de witte kleur van de muren en het plafond, wordt nog versterkt door de vele en grote ramen aan de achterkant van de woning. Wat de lichtinval binnen in de woning zeker ten goede komt. Bovendien vervaagt daardoor de grens tussen binnen en buiten, waardoor de woning één lijkt met de natuur.

Een echte eyecatcher is de vide boven de keuken. De grote glazen pui zorgt toch voor een afzonderlijke ruimte, maar welke nog wel in verbinding staat met de ruimte beneden en buiten. Een erg gave plek om te kunnen relaxen.
Interessant is dat alle leefruimtes, namelijk de woonkamer, eetkamer en keuken, met elkaar verbonden zijn en aan de achterkant van de woning grenzen. Door de grote ramen met het uitzicht op de tuin zorgt dat voor een optimale lichtinval en de vervaging tussen het interieur en exterieur. Zo ben je binnen, maar telkens toch ook een beetje buiten.