Project omschrijving

opdracht:
locatie:     

omschrijving:

Moderne woning
Giethoorn

De woning is gelegen in het resort Bodelaeke en heeft uitzicht over de waterrijke omgeving van Giethoorn. De woning bevindt zich op een soort van schiereiland waarbij achtergevel direct grenst aan het water van de Beulakerwijde. Het directe uitzicht over het water vormt dan ook een van belangrijke ontwerpuitgangspunten. Het bouwwerk is opgebouwd uit een woningvolume en een volume voor een gastenverblijf. De kap van het gastenverblijf wordt doorgetrokken als carport en vindt op die manier de verbinding met het hoofdvolume. De hoofdvolume heeft de vorm van een woning met zadeldak waarbij er een aantal uitsneden zijn gemaakt. Deze uitsneden vormen de terrassen en loopassen buiten de woning. De achtergevel van de woning is bijna volledig voorzien van glazen puien met hoekramen waardoor er vanuit het woonvertrek een panorama view over de waterrijke omgeving is gecreëerd. Door de uitsneden in het volume ontstaat er in de indeling verspringende woonruimtes zoals woonkamer, keuken, eetkamer en studeerkamer. Samen met de grote vide in woonkamer zorgt dit voor een spannende en dynamische samenvloeiing van ruimtes.