LEVENSLOOPBESTENDIGE SCHUURWONING

FAMILIE BUIST

In het natuurschone dorp Nooitgedacht staat aan de rand van het bos een bijzondere woning die de omgeving eer aan doet. Op het eerste gezicht lijkt het een schuur, maar het is een woning en wat voor woning! Samen met Groenveste ontwikkelden trotse eigenaren Gonnie en Girbe Buist deze bijzondere schuurwoning. Het stel had een aantal duidelijke wensen. De woning moest duurzaam, energieneutraal en levensloopbestendig worden en dat is gelukt!

Met de droom om zelf dit huis te bouwen en hun passie voor bijzondere, moderne en unieke woonobjecten kwamen Gonnie en Girbe via een woningbeurs bij Groenveste terecht. “Wij kunnen echt genieten van bijzondere woningen, wanneer wij iets moois zien moet het op de foto. Inspiratie verzamelen noemen wij dat”. In Frankrijk werd hun interesse gewekt door een schuurwoning maar, ook de recent ontwikkelde schuurwoningen langs de IJssel trokken hun aandacht. “Toen wij een geschikte kavel hadden gevonden was het duidelijk; hier zou onze eigen, moderne schuurwoning komen”.

Voormalig zorgprofessionals Gonnie en Girbe weten als geen ander hoe belangrijk het is om je woning en leef comfort in te richten met het oog op de toekomst. “Wij woonden voorheen in een groot herenhuis. Prachtig was het, maar absoluut niet toekomst bestendig”. Hun nieuwe woning moest wel aan deze eis voldoen. “Mensen moeten steeds langer zelfstandig thuis wonen, daar is in het ontwerp rekening mee gehouden en is alles bijvoorbeeld gelijkvloers.” Het team van Groenveste kwam met verassende ontwerpen voor hun eigen duurzame, energie neutrale, moderne, doch in het landschap integrerende schuurwoning. Er werden innovatieve oplossingen bedacht rekening houdend met mogelijke toekomstige scenario’s. De woning is rolstoelvriendelijk en er is een grote schuifdeur geplaatst tussen de woon- en slaapkamer waardoor er altijd connectie is tussen beide ruimtes.

Er werd in het ontwerp goed gekeken naar de omgevingsfactoren en ligging van de kavel ten opzichte van de zon. “Wij vinden daglicht heel belangrijk en willen hier optimaal van kunnen genieten. De woning is ontwikkeld met de filosofie dat de ochtendzon de woonkamer inkomt en pas s ’avonds de woning verlaat. “Voor een levensloopbestendige woning hebben we best een grote en groene tuin, door een doordacht ontwerp is deze onderhoudsvriendelijk. De tuin is echt het verlengde van onze woning geworden.”

Voorafgaand aan de bouw kregen Gonnie en Girbe dankzij 3D ontwerpen een goed beeld van hun nieuwe woning en konden er desgewenst aanpassingen worden gedaan. Het stel kijkt uitermate tevreden terug op hun samenwerking met Groenveste. “Er werd goed geluisterd naar onze wensen en we zijn goed begeleid tijdens het hele proces. We hebben écht samengewerkt met een geweldige woning als resultaat waar we nog elke dag trots op zijn en nog jaren van willen genieten.”

Bekijk levensloopbestendige schuurwoning

WILT U INSPIRATIE OPDOEN VOOR UW NIEUWE DROOMWONING?

Vraag ons gratis Beter Bouwen magazine aan over duurzaam bouwen, de woning van de toekomst, woontrends van 2020 en nog veel meer!

ONTVANG ONS GRATIS MAGAZINE

HEEFT U BOUWPLANNEN WAARMEE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren graag uw specifieke woonwensen kennen zodat we met u mee kunnen denken over uw nieuwe droomhuis.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP