De schematische weergave van ons proces ziet er als volgt uit:

Stap 1: Hoe gaan we te werk?

Als de architect het hoofd vol ideeën van de klant vertaald heeft in een ontwerp wil je weten of het ontwerp ook daadwerkelijk het gevoel geeft waar jij naar op zoek bent. Het inbeelden van een tekening naar werkelijke situatie is best complex, zeker als je er niet dagelijks mee te maken hebt. Gelukkig heeft Groenveste een oplossing: onze visuele ontwerpers laten een 3D model helemaal tot leven laten komen waardoor je als klant een virtuele wandeling door je toekomstige woning maakt! Je krijgt zo een goed beeld van de grootte van verschillende ruimtes en de beleving van de woning. Daarnaast kunnen wij ook verschillende kleurencombinaties laten zien van bijvoorbeeld de gevelbekleding, wat helpt in het maken van de uiteindelijke keuze.

Stap 2: Het ontwerp

Één van onze architecten maakt een ontwerpvoorstel met ontwerptekening en 3D visualisaties. In deze plattegronden zijn je woonwensen zoveel mogelijk opgenomen maar wordt ook rekening gehouden met de ligging op de kavel en de oriëntatie t.o.v. de zon etc. Samen met jou bekijken wij de ontwerpen en kunnen direct eventuele aanpassingen verwerken. We behandelen de voor- en nadelen van bepaalde oplossingen zodat je een goed beeld krijgt van het aangeboden ontwerp. Veelal een leuk proces omdat je je wensen vertaald ziet naar concrete oplossingen. Op basis van dit ontwerp ontvang je een kostenraming, zodat je weet waar je budgettair aan toe bent.

Stap 3: Overeenkomst

Voordat we tot een overkomst komen gaan we de begroting opstellen uitgaande van het definitieve ontwerp en het gewenste afwerkingsniveau. We willen hierbij zoveel mogelijk naar een vaste prijs toewerken om verrassingen te voorkomen. Aan de hand van de voor jou opgestelde offerte bespreken wij de materiaalkeuzes. Wij zijn ervan overtuigd dat de energie die je aanwendt om je bij ons te oriënteren zich terugbetaald.

Stap 4: Toetsing

Na ondertekening van de wordt het bouwvergunningstraject opgestart en de benodigde berekeningen hiervoor door ons verzorgd. In deze fase stemmen we alle details af.

Stap 5: Voorbereiding

Tijdens het proces van de bouwvergunning starten we het uitvoeringstraject. De bouwkundige tekeningen worden gereed gemaakt voor de bestellingen. Vervolgens stemmen we de planning af.

Stap 6: Uitvoering

Voorafgaand start bouw worden door onze partners in de fabrieken al hard gewerkt aan de woning. Omdat het casco grotendeels geprefabriceerd wordt is de start al een beleving op zich, omdat de woning al snel vorm krijgt. Gedurende het bouwproces vinden er bouwvergaderingen plaats waarbij je als opdrachtgever kans krijgt om zaken op te merken, mede te delen of zijn of haar overgebleven vragen te stellen aan de uitvoerder.

Stap 7: Oplevering

De woning wordt gezamenlijk met de opdrachtgever opgeleverd. Natuurlijk streven wij het bouwen zonder fouten na. Mocht er onverhoopt toch iets zijn dat niet naar behoren is dan maken wij dit per omgaande in orde. Immers, ons werkzaamheden zijn pas klaar als de klant tevreden is.