DE KRACHT VAN KERAMIEK

Prefab keramische wanden: snel, efficiënt en maatvast. De elementen zijn op de bouwplaats gemakkelijk en snel te plaatsen en zijn minder weersgevoelig. De bouwtijd is aanzienlijk korter t.o.v. traditioneel bouwen waardoor er slechts in één dagdeel alle wanden geplaatst kunnen worden.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Het produceren van geprefabriceerde keramische binnenwanden vraagt een goede voorbereidingsfase. Na (digitale) aanlevering van de definitieve tekeningen worden de productieplannen opgemaakt. Na controle en goedkeuring door de werkvoorbereider kan de productie starten.

De keramische wanden kennen een ongekende maatvastheid dankzij een revolutionair productieprocédé. In de fabriek worden de muren volautomatisch verlijmd en via robottechniek versneden op maat tot wandelementen. Vervolgens worden ze kant-en-klaar op de bouwplaats aangeleverd.

Alle bijhorende voorzieningen (lateien, kimsteen, sloffen, uitsparingen, …) kunnen tijdens de productie verwerkt worden in de wandelementen. Door middel van een waterstraalzaag kunnen de wandelementen in alle vormen tot op de millimeter nauwkeurig verzaagd worden wat zorgt voor een perfecte aansluiting van de ramen.

VOORDELEN:

  • In alle vormen en tot op de millimeter versnijdbaar (raamopeningen, dakpunten, uitsparingen, …)
  • Krimp- en scheurvrij bouwen in alle weersomstandigheden
  • Transport tot op de bouwplaats zonder overtollige verpakking
  • Constructief sterk: keramische binnenmuurstenen zijn geschikt voor dragende en niet-dragende binnenmuren.
  • Natuurlijke grondstof: keramische binnenmuurstenen worden gemaakt van klei, een natuurlijke grondstof die steeds opnieuw wordt aangevoerd. Keramische producten gaan bovendien zeer lang mee
  • Brandwerend: de keramische wanden zijn onbrandbaar en kunnen in constructies dienen als brandscheiding. Een belangrijke stille kracht van keramiek en daarnaast een veilig idee.